KNSB

Huub Stammes interim algemeen directeur KNSB
publicatie: 20-3-2007

Hoogland, 20 maart 2007

Het Algemeen Bestuur van de KNSB heeft Huub Stammes op interim basis benoemd tot algemeen directeur van de KNSB. Vooralsnog voor een periode van een jaar. De 44-jarige inwoner van Soest, die de per 1 maart jongstleden vertrokken Arie Kauffman opvolgt, gaat begin april aan de slag bij de schaatsbond, als lid van de tweehoofdige directie.

Stammes is door de KNSB binnengehaald, omdat de bond de komende periode een inhaal- en vernieuwslag wil maken in het segment breedtesport. Stammes gaat zich vooral bezighouden met de ontwikkeling en doorvoering van integrale plannen op de volgende terreinen:
1. Schaatspromotie, waarbij de aanwas in de schaatsgemeenschap van jeugd (in samenhang met de gewesten en verenigingen) - en daarbij in het bijzonder jeugd van niet Nederlandse afkomst - voorop staat
2. De vergroting van ijsfaciliteiten in ons land (breng het ijs naar de mensen)!

3. De planning, budgettering en het management van bovengenoemde activiteiten
Daarnaast behoeven opleidingen, verenigingsondersteuning en breedtesportactiviteiten in het algemeen veel aandacht. Als algemeen directeur gaat Stammes ook leiding geven aan het Bondsbureau.

De KNSB kiest vooralsnog voor een interim algemeen directeur, omdat de bond momenteel volop in beweging is, waarbij Topsport - met technisch directeur Hans Gootjes aan het roer - en Breedtesport twee grote en belangrijke pijlers zijn. "Omdat we nog niet weten hoe alles - bond en sectoren - zich ontwikkelt, maar we wel ook bij breedtesport op zeer korte termijn een inhaal- en vernieuwingslag moeten maken, leek een interim functie ons op dit moment de meest logisch keuze", verwoordt KNSB-voorzitter Carel Paauwe de vervulling van de vacature.

Huub Stammes is zelfstandig adviseur & interim manager in innovatieve dienstverleningsconcepten. Hij werkte laatstelijk onder meer voor Robeco Direct, Schretlen & Co en Center Parcs Europe. Maar zeker ook in de sport is Stammes geen onbekende. Zo was hij van 2001 tot 2004 directeur van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. Na een actieve periode in de triatlonsport (waarbij hij drie maal Nederland vertegenwoordigde bij EK's en éénmaal Europees kampioen met het team) was hij bij de Nederlandse Triatlon Bond van 1992 t/m 1996 lid van het hoofdbestuur met als portefeuille Topsport. Daarnaast was hij ook initiator en organisator van diverse breedtesportactiviteiten.