Ingezonden persbericht


Persbericht

Solipsis organiseert seminar QlikView

Brakel, 7 februari 2007 -- ICT-dienstverlener Solipsis b.v. en partner QlikTech organiseren op dinsdag 20 maart aanstaande een seminar over het gebruik van QlikView, de toonaangevende Business Intelligence-oplossing van QlikTech. QlikView biedt gebruikers eenvoud, snelheid, kostenefficiëntie en een gereduceerd risico. De oplossing is onlangs uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Behalve een uitgebreide toelichting op de mogelijkheden van QlikView staan er tijdens het seminar twee klantencases op het programma, zodat de bezoeker een goede indruk krijgt van wat QlikView in de praktijk voor een organisatie kan betekenen.

QlikView is anders dan de traditionele Business Intelligence oplossingen. Een datawarehouse is niet nodig, evenmin als dure ETL-tools en datakubussen om snelheid en interactie te waarborgen. QlikView biedt eenvoud in gebruik, in beveiliging, in architectuur en in implementatie. De tool kan niet alleen door de data-analist maar door vrijwel iedereen binnen de organisatie gebruikt worden. Dankzij de snelle implementatiemogelijkheden, de flexibiliteit, de minimale behoefte aan training en support en het Windows-platform staat QlikView bovendien voor een lage TCO.

Programma
Tijdens het seminar, dat begint met een lunch, presenteren zowel Solipsis als QlikTech zich. Daarnaast vertellen Rob Mul van Fleura b.v. en Koen Muylle van Uitgeverij Lannoo Groep over hun praktijkervaring met QlikView. De middag wordt afgesloten met een borrel. Na afloop ontvangen de bezoekers een mediakit met een trial CD van QlikView en een duidelijke omschrijving van dit product ter waarde van ¤ 150,00.

Agenda-informatie
Seminar: QlikView
Datum: 20 maart 2007
Locatie: Slot Zeist, te Zeist
Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Organisatie: Solipsis, Marktplein 2, 5306 BA in Brakel


Deelname is (na aanmelding) gratis. Meer informatie over het programma of aanmelden via: www.solipsis.nl

Over Solipsis b.v.
Solipsis b.v. is sinds 1990 actief als dienstverlenende onderneming in de ICT. Solipsis is gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijf en management informatie systemen, het beheren van computers en netwerken en het ontwikkelen van Output Management Systemen. Het ontwikkelen van management informatiesystemen (Business Intelligence) wordt reeds gedurende 1996 uitgevoerd. Solipsis werkt voor circa 400 (inter)nationale klanten. De gestage groei van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept, dat Solipsis weet waarover het praat en staat voor wat het doet. De filosofie van Solipsis is vervat in de woorden: 'Comfort Class in ICT'. Wensen op het IT-vlak worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Kwaliteit van de dienstverlening staat bij Solipsis hoog in het vaandel. De klanten moeten zich als resultaat van dit alles comfortabel voelen bij de dienstverlening. Voor meer informatie: www.solipsis.nl

Over QlikTech
QlikTech is opgericht in 1993 als een consultancy bedrijf. Het kantoor was gevestigd aan het Ideon in Lund, Zweden, op een van de oudste wetenschapsparken in de wereld. Een van de eerste taken van de oprichters was het ontwikkelen van een tool voor het analyseren van multi-dimensionele data. Vanaf het eerste moment dat deze consultancy uitdaging opgelost was, merkten de oprichters dat het analyseren vanuit diverse bronnen een algemeen probleem voor veel bedrijven was, en nog steeds is. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van AQLTM (Assosiative Query Logic), een methode welke het mogelijk maakte om data te laden en te combineren vanuit diverse databases. AQL werd gepatenteerd in 1994.

QlikTech heeft wereldwijd meer dan 3.600 klanten in 58 landen en elke twee werkdagen komen er 15 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinavië. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan honderd partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV. Meer informatie is te vinden op www.qliktech.nl


---