Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Den Haag, 1 maart 2007

BURGEMEESTER DEETMAN BELEEFT "Wiskunde in de praktijk"

Wiskundetentoonstelling op de Duitse internationale School Den Haag

Burgemeester W.J. Deetman zal op 20 maart om 19:30 de tentoonstelling "Wiskunde in de Praktijk" feestelijk openen in het Haagse Gemeentemuseum. Professor Albrecht Beutelspacher, bedenker van de reizende wiskundetentoonstelling en directeur van het Mathematikum te Giessen, houdt aansluitend een leerrijke inleiding. Na afloop van de officiële opening is er gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken.

Van 19 tot 31 maart verrast de tentoonstelling op de Duitse internationale School Den Haag zijn bezoekers met meer dan 25 interactieve wiskundige experimenten van het Mathematikum in Giessen, Duitsland, dat al meer dan 1 miljoen enthousiaste bezoekers heeft mogen verwelkomen. De reizende tentoonstelling "Mathematik zum Anfassen" is geschikt voor mensen van allerlei leeftijden en opleidingsniveaus. Alle tentoonstellingsonderdelen zijn voorzien van uitleg in het Duits, Nederlands, Engels en Frans. De expositie, die in het kader van het Duitse EU-Voorzitterschap plaatsvindt, wordt medemogelijk gemaakt door de steun van Royal Dutch Shell en DaimlerChrysler Financial Services.

De Duitse internationale School Den Haag (DiSDH)
De Duitse internationale School - met zijn 150 jaar de oudste buitenlandse school in Den Haag - is een Duitstalige school met een internationaal karakter. Er wordt onderwijs gegeven aan kinderen van 3 tot en met 18 jaar. Naast het internationaal erkende eindexamen "Reifeprüfung" (VWO), biedt de school ook Realschule aan, vergelijkbaar met het Nederlandse VMBO.

Het Mathematikum in Giessen
Het Mathematikum is het eerste interactieve centrum op het gebied van wiskunde ter wereld. De kiem werd gelegd in 1993, toen Prof. Beutelspacher zijn studenten in een college vroeg om geometrie inzichtelijk te maken door modellen te bouwen. Uit deze eerste reeks modellen is inmiddels een expositie gegroeid met meer dan 100 wiskundige experimenten, die in 2002 een eigen plaats heeft gekregen in een museum, het Mathematikum in Giessen, bij Frankfurt. Wiskundige principes worden hier niet inzichtelijk gemaakt met- door velen gevreesde- formules, of met computersimulaties, maar door de bezoeker experimenten aan te bieden met eenvoudige zaken als dobbelstenen, puzzels, spiegels en zeepsop.

Adres en openingstijden
Deutsche internationale Schule, Van Bleiswijkstraat 125, 2582 LB Den Haag Gevestigd in het Statenkwartier/Scheveningen in de buurt van het Gemeentemuseum en te bereiken met HTM tram 1, 10 en 17 en met bus 14. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09:30 - 12:30, 14:00 - 17:00; dinsdagavond 17:00 - 20:00; zaterdag/zondag 14:00 - 17:00 Nadere informatie: www.mathematikum-disdh.nl



Ingezonden persbericht