Ingezonden persbericht


Persbericht

16 maart 2007

MiraTes spant kort geding aan tegen IGZ

Beweringen IGZ pertinent onjuist

MiraTes, marktleider op het gebied van zelftests, heeft vanochtend een kort geding aangespannen tegen de Staat der Nederlanden, waarvan het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en in het bijzonder de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). MiraTes eist een rectificatie van het persbericht en het rapport dat IGZ begin deze week openbaar heeft gemaakt. Volgens het bedrijf worden er onjuistheden vermeld die tot ernstige imagoschade hebben geleid.

In het persbericht van IGZ wordt onder andere gesteld dat MiraTes de kwaliteit van zijn producten niet kan garanderen en dat het CE-merk op de Darm (FOB) ZelfTest onterecht is aangebracht. Het persbericht van IGZ heeft uitgebreide aandacht gekregen in de landelijke pers.

Volgens MiraTes worden in het persberichten onjuistheden vermeld die het bedrijf in een kwaad daglicht hebben gesteld en ernstige imagoschade toebrengen. Daarnaast heeft het bedrijf de verkoop van zijn Darm (FOB) ZelfTest aan groothandels op last van de IGZ moeten staken. IGZ is echter onduidelijk in de redenen die zij hiervoor heeft. Op het verzoek van MiraTes om binnen 24 uur duidelijkheid te geven over de achtergrond van dit besluit, is bovendien geen gehoor gegeven door IGZ.

"We zijn ontzettend geschrokken van het persbericht van IGZ", zegt Johan Miedema, kwaliteitsmanager MiraTes BV. "Voor zover ik weet, waren we in positief en constructief overleg met IGZ enkele onduidelijkheden aan het wegnemen. De kennelijke noodzaak om dit ineens breeduit in de media onder de aandacht te brengen geeft de indruk dat de volksgezondheid acuut in gevaar is. We hebben al jaren regelmatig contact met IGZ en ze zijn ook al jaren volledig op de hoogte van de activiteiten van MiraTes. Ik begrijp niets van de motivatie van IGZ en heb daarom het volste vertrouwen dat we onze zaak hard kunnen maken."

Het kort geding zal dinsdag 20 maart 15:00 uur aanstaande dienen bij de rechtbank in Den Haag.

(317 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over MiraTes

MiraTes is marktleider op het gebied van diagnostische tests voor thuisgebruik. Met zijn producten en service beantwoordt het bedrijf aan de vraag van consumenten naar informatie en zelftests op het gebied van gezondheid.

Bij MiraTes staat de individuele mens centraal, die om welke reden dan ook informatie zoekt over zijn gezondheid. De zelftests van MiraTes zijn speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en gebaseerd op standaard laboratoriumtests die ook in ziekenhuizen, ambulances, huisartsenpraktijken e.d. worden gebruikt.

Betrouwbaarheid, service en kwaliteit zijn de kernwaarden van MiraTes. MiraTes beschikt over een eigen medische staf en een internationale helpdesk. Bovendien is het bedrijf aangesloten bij de Nederlandse brancheorganisatie DIAGNED en onderschrijft de door deze organisatie opgelegde regels aangaande privacy, milieu en reclamecodes. Voor meer informatie over DIAGNED: http://www.diagned.nl.

MiraTes is opgericht in 1999 en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam. De producten van MiraTes worden verkocht via apotheken en drogisterijen in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Tsjechië en Slowakije en wereldwijd via het Internet.

Voor meer informatie over MiraTes kunt u een bezoek brengen aan http://www.mirates.nl of contact opnemen met:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Galema

PR & Communicatie

MiraTes BV

E-mail: jgalema@mirates.com

Tel: 010 262 13 38