Politie Limburg-Noord

Politie behandelt vijf zaken in De Gouden Tip

Datum: 19-03-2007
Tijd bericht: 08:55
Plaats: Venlo / Maastricht
In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 20 maart 2007 roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf zaken:

Zaak 1: Oplichting van een vrachtwagenchauffeur in Heerlen. Opgelicht door nepagenten! Dat overkwam op dinsdag 16 januari een vrachtwagenchauffeur op het Heerlense industrieterrein Avantis. Vier onbekende mannen maanden hem tot stoppen. Door de kleding van deze mannen dacht de chauffeur dat hij met de politie te maken had. Na een zgn. controle betaalde de chauffeur een boete van 200,-- euro omdat hij te lang zou hebben gereden. Ook moest hij de kentekenplaten afschroeven en de papieren van de vrachtauto inleveren. De politie is op zoek naar personen die hierover meer gehoord hebben of die ook slachtoffer zijn geworden van een soortgelijke 'controle'.

Zaak 2: Straatroof in Weert.
Een 73-jarige vrouw in Weert is carnavalszondag, 18 februari, slachtoffer geworden van een brutale straatroof. Een onbekende man probeerde haar tas, die in het fietsmandje op haar fiets lag, mee te nemen. De vrouw kwam ongelukkig ten val en liep hierbij een bekkenbreuk op. Uiteraard is de politie op zoek naar de dader van deze straatroof.

Zaak 3 en 4: Winkeldiefstallen in Heythuysen en Gennep Onbekende dames hebben diverse spullen gestolen uit een winkel in Heythuysen en in Gennep. De Gouden Tip toont bewakingsbeelden van de vrouwelijke daders en waarschuwt andere winkeliers voor soortgelijke diefstallen.

Zaak 5: overval op bloemenwinkel in Beek. Op vrijdag 16 februari is een bloemenwinkel in Beek door drie onbekende daders overvallen. Onder bedreiging van een wapen eisten de daders geld. De politie is op zoek naar de daders van deze overval en zoekt getuigen.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 20 maart om 16.00 uur. Diezelfde avond zijn herhalingen om 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 en 22.00 uur. Op woensdag 21 maart wordt de uitzending herhaald in de dagcarrousel tussen 09.30 en 16.30 uur. Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf de eerste uitzending op de internetsite www.degoudentip.tv en de zaken zijn na te lezen op L1-text pag. 147.