Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Alles over Wijn in 5 delen

PERSBERICHT

Volgens kenners 'de beste TV serie over wijn ooit gemaakt' nu op 5 laaggeprijsde single-DVD's

BBC's Jancis Robinson's Wine Course -eerder als dubbel-DVD uitgebracht- is nu beschikbaar als 5 losse DVD's van een uur in een nieuwe verpakking en met de nieuwe titel 'Alles over Wijn - met Jancis Robinson, de wijnexpert van de BBC

Alles over Wijn in 5 delen
Nu verkrijgbaar!
http://www.b-motion.nl / products / lifestyle

'Voor iedereen die hulp kan gebruiken bij het kiezen uit de wijnkaart tot de gevorderde wijnliefhebber '

Alles over Wijn biedt:

* Visual Glamour; reizen, avontuur en romantiek
* Toegankelijke informatie over o.a. het maken en drinken van wijn
* Entertainment door deskundige en geestige aanpak

Alles over Wijn biedt u een schitterende reis langs de wijn producerende landen van de wereld waarin u de smaak van de wijnen uit elke regio echt proeft. Alles van het maken van wijn tot het proeven en opslaan van wijn komt aan bod. De DVD's zijn zo opgezet dat zowel wijn experts als 'beginners' optimaal zullen genieten!

Jancis Robinson behandelt in ieder van de 5 DVD's een of twee druivensoorten en de diverse regio's waar een soort het meest gebruikt wordt, in combinatie met belangrijke en praktische wijnonderwerpen. Tevens laat zij wijnmakers commentaar geven op op wijn van 'hun' druivensoort gemaakt aan de andere kant van de wereld. Alleen een in de wereld van wijn zo bewonderde wijnkenner als Jancis Robinson is in staat om door te dringen tot de elite van de wijnwereld en de kijker inzicht te geven in de eigenaardigheden van hun wijnproductie.

Beschrijving van de 5 DVD's:

In deel 1 Introductie / Chardonnay legt Jancis de basisprincipes van het maken, herkennen en proeven van wijn uit. Tijdens een bezoek aan Australië maakt u kennis met het druivenras Chardonnay en wordt Chardonnay uit de zgn. 'nieuwe wijnwereld' vergeleken met die uit de 'oude wereld'; Bourgogne, Frankrijk. Verder ontdekt u het belang van water, hout en wat 'terroir' betekent. Bonusmateriaal: overzicht van de favoriete wijnen van Jancis Robinson, ingedeeld naar witte, rode en mousserende wijnen

In deel 2 Cabernet Sauvignon / Sauvignon Blanc neemt Jancis een kijkje achter de schermen in de hiërarchische wijnwereld van Bordeaux, waar de Cabernet Sauvignon een van de belangrijkste druivensoorten is. U ziet tevens hoe dezelfde druif in o.a. Chili floreert. De verschillende vintages, bewaren van wijn en de handel in en prijsvorming van dure wijnen komen aan bod. In het hoofdstuk Sauvignon Blanc ziet u de verschillen in wijnproductie tussen Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Chili. U leert over technieken die de smaak en kwaliteit van wijn bepalen en soms de tekortkomingen van de natuur moeten goedmaken.

In deel 3 Shiraz / Riesling geeft Jancis inzicht in de druif Shiraz, ook wel Syrah genoemd. U leert over de eigenschappen van Shiraz en ziet hoe dezelfde druif tot verschillende smaken leidt in de Franse, Australische en Californische Shiraz wijnen. Ook het beoordelen en classificeren van wijnen komt aan bod. Voor de Riesling neemt Jancis u mee naar de Moezel regio in Duitsland en naar Oostenrijk. U leert hoe de grond, leisteen en het typische klimaat een hele specifieke smaak aan de Riesling geven en dat voor sommige exclusieve wijnen zelfs een rottingsproces (ook wel noble rot) gestimuleerd wordt. Ook gaat Jancis in op het ontwerp van etiketten, kurk, kurkziekte, alternatieve afsluitsystemen en de invloed van temperatuur op het drinken van wijn.

In deel 4 Pinot Noir / Merlot neemt Jancis u mee naar de wereldberoemde wijnregio Bourgogne, waar de Pinot Noir de druivensoort is voor de rode Bourgogne. Jancis verklaart de vaak hoge prijzen van Bourgogne wijnen. Ook hier komt het belang van terroir en de invloed van de elementen aan bod en wordt Pinot Noir uit Oregon vergeleken met rode Bourgogne. Voor de Merlot neemt Jancis u mee naar Napa Valley in Californië, waar u inzicht krijgt in het succes van deze druif. Tevens ziet u hoe belangrijk Merlot is voor sommige Bordeaux wijnen. Verder komen thema's als de Amerikaanse drooglegging, wijn in relatie tot gezondheid, de wijnluis, organische wijn en wijn-spijs combinaties aan bod.

In deel 5 Mousserende wijnen / Niewe wijnlanden neemt Jancis u mee naar de mysterieuze wereld van de Champagne. U krijgt inzicht in het complexe proces van het maken van Champagne, het ontstaan van de bubbles en de bescherming van het imago. Jancis laat u tevens zien hoe een gerenommeerd wijnhuis als Moët & Chandon opereert. U leert het verschil tussen Champagne en andere mousserende wijnen. In het tweede deel laat Jancis u kennismaken met opkomende wijnproducerende landen en minder bekende druivensoorten. Bonusmateriaal: een praktisch overzicht van meer dan 140 wijn-spijs combinaties die u kunt uitprinten en direct kunt gebruiken

B-motion b.v.
Uitgever en distributeur van DVD's zoals
Discovery Health's Body Atlas (3DVD) en Black Coffee (3DVD) Willemsparkweg 24 a 1071 HG Amsterdam
Tel: 020 6701547 Fax: 020 6702346 E-mail: info@b-motion.nl http://www.b-motion.nl