Provincie Noord-Holland

Winnaars wielerprijsvraag worden VIP

20-3-2007

De winnaars van de prijsvraag Ronde van het Groene Hart van de provincie Noord-Holland zijn bekend. Dhr. W. van Alphen uit Hoofddorp en mw. E. Coomans uit Haarlem kunnen gaan genieten van een VIP-touringcar arrangement.

Zij gaven met "Amstelveen" het goede antwoord op de vraag: "Welke van deze drie Noord-Hollandse plaatsen komt voor op de route van de Ronde van het Groene Hart?" De overige goede inzenders ontvangen het wielerboekje 26 rondjes in het Groene Hart met interviews, routekaarten, trainingsrondjes en toeristische informatie.

De winnaars van het VIP-arrangement reizen in een touringcar en maken bij de start in Leiden het voorstellen van de renners mee. Ook kunnen ze tot bij de bussen en autos van de ploegen komen. De gasten zullen de renners op diverse plaatsen zien passeren. Oud-wielrenner Joop Zoetemelk zal onderweg een en ander toelichten. In Woerden kunnen de prijswinnaars terecht in het VIP-paviljoen en op de speciale tribune om de finish mee te maken.

De provincie Noord-Holland heeft de prijsvraag georganiseerd in het kader van sponsoring van de wielerronde. Een ronde die ook door het Noord-Hollandse deel van het Groene Hart gaat, waar renners maar ook recreanten en toeristen al wandelend, fietsend of varend van kunnen genieten.

Achttien ploegen met elk acht renners nemen zondag 25 maart deel aan deze professionele wielerwedstrijd van 203 kilometer tussen Leiden en Woerden. Er komen vier Pro-Tour ploegen aan de start: Rabobank, Quick Step-Innergetic, Predictor-Lotto, Unibet.com. De wielerronde in het Groene Hart wordt rechtstreeks en in zijn geheel uitgezonden op SBS6.

Zie www.rondevanhetgroenehart.nl