Gemeente Drechterland

20-3-2007

Welzijnsvisie in de steigers

Al geruime tijd was bekend dat dit jaar gewerkt zou gaan worden aan het welzijnsbeleid. Donderdag 19 april 2007 is de gelegenheid om hierover uw mening te geven.
De nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) vereist een andere kijk op onze manier van werken. Maar ook door de herindeling, is het nodig één nieuw beleid vast te stellen. Het begin is er nu. Met de Welzijnsvisie en de algemene subsidieverordening. Deze documenten zijn op 14 maart 2007 besproken in de raadscommissie Samenleving. De raadscommissie is akkoord gegaan met het voorstel de inspraakprocedure te starten.

Geen bedragen
Het formuleren van nieuw beleid, is een beetje als het dromen over een mooie vakantie. Je hebt ideeën over de manier waarop je deze tijd met elkaar zo prettig mogelijk wilt doorbrengen. Maar de gidsen met de prijzenbijlage laat je nog even liggen. We begrijpen dat die âprijzenbijlageâ (hoeveel krijgen we in de nieuwe situatie) voor organisaties die subsidie krijgen erg belangrijk is. Maar zover zijn we nu nog niet. Het gaat er nu om een samenhangende structuur vast te stellen waarin een solide basis voor de uitwerking wordt afgesproken.

Wel uitgangspunten
In de visie geven we enkele belangrijke uitgangspunten aan. We willen en veilige gemeente waar iedereen zich prettig kan voelen. We willen dat onze inwoners trots zijn op hun groene gemeente. De voorzieningen die we hebben willen we in stand houden en versterken. En elkaar helpen en ervoor zorgen dat niemand buiten de boot hoeft te vallen, maakt van Drechterland een sociale gemeente.

Informatiebijeenkomst
Donderdag 19 april 2007 heeft u de gelegenheid om mee te praten over de welzijnsvisie en de algemene subsidieverordening. Verenigingen die nu subsidie ontvangen, zijn al aangeschreven. Andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom. De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis in Venhuizen en staan ook op de website (zie hieronder).
---

documenten
concept welstandsnota 2007 Zie het origineel

---