Ingezonden persbericht


T-Systems succesvol met internationale overeenkomsten

Vianen, 20 maart 2007 - T-Systems blijft zijn activiteiten buiten Duitsland uitbreiden. Het bedrijf wil in 2010 zijn omzet uit internationale activiteiten verdubbeld hebben naar een derde van de totale omzet, en een toonaangevende rol spelen in Europese markten. T-Systems heeft daarin belangrijke vorderingen gemaakt door zes nieuwe contracten te tekenen. "In de afgelopen jaren hebben we onze aanwezigheid buiten Duitsland uitgebreid en de bekendheid van T-Systems op de internationale markt verbeterd. Deze strategie werpt nu haar vruchten af", zegt Axel Knobe, die bij T-Systems verantwoordelijk is voor de contacten met multinationals en overheidsinstellingen. De totale waarde van de nieuwe contracten is meer dan 70 miljoen euro.

T-Systems gaat voor de gemeente Palma de Mallorca een nieuwe IT-infrastructuur inrichten. De gemeente wil model staan voor moderne overheidsdienstverlening door 80 procent van alle routinediensten aan te bieden via een nieuw online portal. De gemeente investeert meer dan 50 miljoen euro in het project, dat burgers in veel gevalleen een reis naar het stadhuis bespaart. Zij krijgen betere service zonder extra kosten. Palma kreeg recent een ISO 9001:2000-kwaliteitscertificering voor het verbeteren van zijn administratieve systemen.

De Catalaanse overheid tekende een contract met T-Systems ter waarde van 10 miljoen euro om ruim 2.000 scholen in Catalonië te voorzien van internet. T-Systems gaat breedbandtoegang via vaste en draadloze verbindingen implementeren. De overeenkomst komt voort uit een initiatief van de Catalaanse overheid om de informatiemaatschappij in deze onafhankelijke regio van Spanje te stimuleren. T-Systems is al een belangrijke ICT-leverancier van Catalonië. Sinds 2005 voert het bedrijf operationele en beheerdiensten uit op het gebied van IT.

Met de Zwitserse zorgverzekeraar KPT is een contract getekend voor de introductie van een archief- en workflow-oplossing. De verzekeraar kan daarmee de distributie, verwerking en archivering van zijn online verzekeringspolissen en andere documenten automatiseren. Het bedrijf bespaart zo tijd doordat papieren documenten en correspondentie niet langer nodig zijn. KPT laat deze voordelen ten goede komen aan zijn klanten. Zij krijgen vijf procent korting op hun premies wanneer ze kiezen voor de online verwerking van hun polissen.

Impreglio, een toonaangevende Italiaanse groep van engineering- en aannemersbedrijven, heeft T-Systems gecontracteerd voor het volledige beheer van zijn IT-systeem in de komende vijf jaren. De groep gaat in dat verband gebruikmaken van het datacenter van T-Systems in Vincenza.

T-Systems heeft verder voor 41 van de 48 coöperatieve banken van de Federazione Lombarda in Italië een continuïteitsplan opgesteld. Het plan ondersteunt de banken in het voldoen aan strenge wet- en regelgeving op het gebied van Basel II. Daarbij gaat het om het identificeren en evalueren van risico's, het nemen van voorzorgsmaatregelen en het herstarten van processen in kritieke situaties.

Het Zuid-Afrikaanse glasverpakkingsbedrijf Consol heeft zijn volledige ICT-omgeving uitbesteed aan T-Systems. Dit zesjarige contract omvat het inrichten en het operationeel beheer van het bedrijfsnetwerk, desktopondersteuning en applicatiesupport.

###

Over T-Systems
T-Systems biedt hoogwaardige services waarbij het bedrijf informatie- en communicatietechnologie (ICT) combineert. De brede expertise van het bedrijf op beide terreinen maakt de zakelijke divisie van Deutsche Telekom tot een voorkeurpartner van multinationals, kleine en middelgrote bedrijven en overheden. Meer dan 160.000 klanten in ieder marktsegment wereldwijd profiteren van de expertise van T-Systems in het bieden van geïntegreerde ICT-oplossingen vanuit een centraal punt. T-Systems is het enige bedrijf dat een eigen compleet ICT-portfolio levert en IT en communicatietechnologie combineert tot nieuwe oplossingen. In 2006 was het bedrijf in meer dan 20 landen actief, telde het 56.000 medewerkers en bedroeg de omzet 12,6 miljard euro.

Contact:
T-Systems Nederland b.v.
Communications
Mariëlle van der Werf
Telefoon: 0347 327 387
E-mail: marielle.van.der.werf@t-systems.nl