Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 20 maart 2007

Video-cv voorkomt tijdverspilling bij selectie consultant

Utrecht - Het selecteren van de juiste consultant of interim-manager is tijdrovend. Een geschreven cv kan veelbelovend zijn, maar pas tijdens de ontmoeting blijkt of er sprake is van chemie. Als eerste management- en adviesbureau in Nederland zet Aimpact daarom vanaf deze week het video-cv in als presentatiemiddel naar opdrachtgevers. Het video-cv is ontwikkeld in samenwerking met Videoboard. Vanuit de gedacht dat één beeld meer zegt dan duizend woorden, wil Aimpact het selectieproces voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer efficiënter maken.

"Veel opdrachtgevers herkennen de volgende situatie wel", vertelt Co Politiek van Aimpact. "Een mogelijke consultant of interimmer wordt opgehaald bij de receptie voor een kennismakingsgesprek. Na een minuut is het al duidelijk: het wordt niks. Toch moet je dan fatsoenshalve het hele gesprek nog voeren. Zonde van de tijd voor zowel de consultant als de opdrachtgever." Om dit proces voor de opdrachtgever efficiënt en effectief te maken, laat Aimpact naast het gebruikelijke papieren cv ook een video-cv maken. Omdat het management- en adviesbureau werkt met zelfstandige ondernemers, krijgt elke zelfstandige een persoonlijke pagina op de internetsite van Aimpact. Daarop staat naast een papieren cv, referenties, een trackrecord en visie op zijn ambacht ook het video-cv. Na inventarisatie van de specifieke behoeften van een potentiële opdrachtgever, stuurt Aimpact hem een e-mail met daarin een link naar de persoonlijke pagina van een beperkt aantal consultants of interim-managers. Alleen wanneer de eerste indruk zowel op inhoud als op persoonlijkheid goed zijn, is het tijd voor een gesprek. "Inmiddels heeft zich al een aantal gerenommeerde opdrachtgevers bereid verklaard mee te werken aan het evalueren van dit innovatieve selectieproces", aldus Politiek.

Alle bij Aimpact aangesloten consultants en interim-managers zullen zich medio april 2007 op deze wijze presenteren. De geassocieerden van het eerste uur zijn als voorproefje vanaf deze week al "live" te zien op www.aimpact.nl.

Over Aimpact
Aimpact BV is een multidisciplinair management- & adviesbureau met een zelfstandig ondernemersmodel als basis. Met de introductie van dit businessmodel in november 2006 is er een beter alternatief ontstaan voor de huidige traditionele adviesbureaus die zijn gebaseerd op een loondienstmodel. Voor meer informatie: www.aimpact.nl