Ingezonden persbericht


All IP en Coltel leveren Windpowercentre draadloze communicatie voor windmolens

Veilige HSDPA-dataverbinding voor verzending gegevens windmolens

Almere, 20 maart 2007 - All IP en telecomdienstverlener Coltel hebben een complete datacommunicatieoplossing voor Windpowercentre ontwikkeld en geleverd. Op basis van deze oplossing, die bestaat uit een HSDPA-router, een simkaart en een antenne, kunnen gegevens van afzonderlijke windmolens veilig en snel naar een centrale computer worden verzonden. Dit is zeer praktisch en efficiënt doordat veel windturbines op plaatsen staan waar geen telefoonverbindingen beschikbaar zijn. Met deze oplossing van All IP en Coltel kan Windpowercentre zijn windmolens uitrusten met een betrouwbare en beveiligde draadloze datacommunicatieoplossing.

Het Nederlandse Windpowercentre is een onafhankelijk faciliteringsbedrijf voor de (offshore) (windturbine-)industrie. Het bedrijf beschikt over alle kennis en disciplines voor onderzoek, plaatsing en onderhoud van windturbines op zee. De oplossing is van belang, omdat data van windmolens - zoals het aantal winduren en de hoeveelheid opgewekte kilowatturen stroom - essentieel is voor eigenaren. Naast gegevens over rendement, kan de turbine op afstand worden ingeschakeld en worden er diverse onderdelen gecontroleerd, zoals de temparatuur van olie en lagers. Ook kunnen eventuele storingen op afstand worden uitgelezen en software storingen worden ge-reset. De ontwikkelde oplossing is in de nabije toekomst bijvoorbeeld ook te gebruiken voor het verzenden van gegevens van zonnepanelen en offshorewindparken. De beschikbaarheid van een HSDPA- verbinding kan bovendien grote voordelen bieden bij de communicatie tijdens de bouw en het onderhoud, en verbetert op die manier de veiligheid van medewerkers.

"Vanuit onze expertise op het gebied van telecomoplossingen voor vastgoedobjecten en parkmanagement zijn we voortdurend op zoek naar toepassingen die onze klanten optimaal ondersteunen", zegt Iebele Otten, directeur van Coltel. "In dit geval was het duidelijk dat het verzenden van gegevens van de windmolens niet alleen betrouwbaar moet zijn, maar ook veilig. Het gaat namelijk om data over het rendement en de opbrengsten. Op het gebied van veiligheid moeten eigenaren zeker weten dat de verstuurde data correct is en onderweg niet gemanipuleerd wordt. Samen met All IP hebben we een oplossing ontwikkeld op basis van geavanceerde draadloze technologieën, die eigenaren snel inzicht in gegarandeerd integere data biedt."

Job Kunst, Managing Director van All IP: "Deze draadloze communicatieoplossing is weer een voorbeeld van ons voortdurende streven naar de praktische inzet van onze kennis en ons eigen maximaal beveiligde communicatienetwerk. We zijn deze uitdaging aangegaan en hebben binnen korte tijd een werkende oplossing gecreëerd, die alle testen glansrijk doorstond. Bovendien kunnen we deze oplossing ook inzetten op andere gebieden, waarmee we onze rol als kenniscentrum voor veilige datacommunicatie verder kunnen uitbreiden en versterken."

####

All IP Europe B.V.
All IP Europe B.V., onderdeel van de Galaxy Group, levert bedrijven plaatsonafhankelijke datacommunicatie die maximaal beveiligd is. Daarvoor heeft het bedrijf een zwaarbeveiligd datacommunicatienetwerk voor xDSL opgezet, inclusief Managed Security Services. Doordat ook mobiliteit aan belang wint en ondernemingen aan medewerkers overal veilige toegang tot relevante gegevens willen bieden, heeft All IP ook mobiele-datatechnologieën als UMTS en GPRS in het datacommunicatienetwerk geïntegreerd. Daarbij maakt het bedrijf als onderdeel van de Galaxy Group gebruik van de kennis en ervaring van zusterbedrijf Galaxy Business Networks, dat zich primair richt op transparante mobiele communicatie. Kijk voor meer informatie op: www.allip-europe.com.Ingezonden persbericht