Politie Amsterdam-Amstelland



Onwelle man blijkt beschonken brokkenpiloot / Egeldonk (20/03/07)

In de nacht van maandag 19 maart op dinsdag 20 maart werd een 41-jarige man gearresteerd op het parkeerplatform Egeldonk nadat agenten in eerste instantie dachten dat hij onwel in z'n auto lag. Toen bleek dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken en op de vuist ging met de agenten werd hij ingerekend. De alcomobilist is ingesloten en zijn rijbewijs ingevorderd.

Rond 03.00 uur controleerden agenten een auto die waarschijnlijk even daarvoor op een aantal parkeerblokken was gereden. Omdat de motor nog draaide en de bestuurder tegen het portierruit aan lag vreesde de agenten het ergste. Toen de man niet reageerde op aanroepen en meerdere tikken op het raam werd deze door een van de agenten ingeslagen. Bij het openen van het bestuurdersportier werd de man door de agenten opgevangen. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. Toen hij een beetje bij zijn positieven kwam werd hij boos, sloeg een ster in z'n eigen voorruit en wilde met de politiemensen op de vuist. Hij kon snel onder controle worden gebracht en moest in een politiebureau een blaasproef ondergaan. Hij bleek ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. De auto, die aan de onderzijde flinke schade had, is veiliggesteld. De gelekte vloeistoffen zijn later professioneel opgeruimd. Overval tijdens geld afstorten mislukt / Wilhelminaplantsoen - Diemen (20/03/07)

Maandagmiddag 19 maart rond vijf uur werden twee medewerksters van een winkelfiliaal tijdens het geld afstorten bij de bank aan het Wilhelminaplantsoen overvallen.Twee daders kwamen op hen af en bedreigden ze met een vuurwapen. Beide medewerksters vielen en kwamen boven op elkaar te liggen. Een van de daders probeerde de waardezak te ontfutselen van de medewerksters. Door het geschreeuw van de slachtoffers en de consternatie die hierop ontstond maakten beide overvallers zich vervolgens uit de voeten. Zonder buit vluchtten ze op een scooter en zijn sindsdien spoorloos. Beide slachtoffers zijn niet gewond geraakt. Rechercheurs van Bureau Opsporing/ Roofteam hebben de zaak in onderzoek.