Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Rotterdamse vestiging DLA Piper gaat verder als nichekantoor

Amsterdam, 20 maart 2007 -- Vanaf 1 juni 2007 zal de Rotterdamse vestiging van DLA Piper, advocaten, notarissen en belastingadviseurs zelfstandig verder gaan als nichekantoor, gespecialiseerd in internationale handel, transport en verzekeringsrecht. Dit zal met zich meebrengen dat in ieder geval, maar waarschijnlijk onder meer, de arbeidsrecht advocaten die vanuit de Rotterdamse vestiging werken zullen overgaan naar het Amsterdamse kantoor van DLA Piper, dat daarmee de enige Nederlandse vestiging wordt van deze internationale juridische dienstverlener. Deze stap past in de ambitie van DLA Piper om waar mogelijk met full service kantoren wereldwijd de positie van leidende juridische dienstverlener te verwerven.

Managing partner Frans Stibbe legt uit: "In de loop der jaren hebben de beide Nederlandse kantoren zich op verschillende manieren ontwikkeld. 'Rotterdam' heeft zich geworteld als een nichekantoor, gericht op alle facetten van internationale handel, transport- en verzekeringsrecht - dit ook met het oog op de locatie in de stad met een van de grootste zeehavens ter wereld. 'Amsterdam' heeft zich nog verder ontwikkeld als een full-service kantoor, dat juridisch advies biedt op vele vlakken van het recht. Het Amsterdamse kantoor sluit daarmee naadloos aan bij de ontwikkeling van de overige DLA Piper kantoren. Het Rotterdamse kantoor neemt vanwege zijn nichekarakter duidelijk een andere rol in, die beter tot zijn recht zal komen als onafhankelijk kantoor. Daarom is in goed onderling overleg besloten om het Rotterdamse kantoor op eigen benen verder te laten gaan en het los te koppelen van DLA Piper."

DLA Piper
DLA Piper Nederland N.V. is onderdeel van DLA Piper, een wereldwijde juridische dienstverlener met ruim 3200 juristen, werkzaam in 24 landen. DLA Piper is gevestigd in 63 belangrijke steden in Europa, Azië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. DLA Piper Nederland combineert dit internationale netwerk met de sterke positie die zij zich in haar 90-jarige geschiedenis in Nederland verworven heeft. Ruim 200 medewerkers onder wie meer dan 100 advocaten, notarissen en belastingadviseurs bieden er hoogwaardige juridische dienstverlening aan zowel Nederlandse als buitenlandse cliënten. Zie voor meer informatie www.dlapiper.nl


---

**