Ingezonden persbericht


Motiv levert veilig internet-uit-de-muur tegen een vast bedrag met maand

IJsselstein, 20 maart 2007 - ICT security-specialist Motiv breidt Motiv Managed Security Services uit met managed e-mail en web security. Klanten kunnen bij Motiv een totaalpakket voor veilig internet afnemen tegen een vaste prijs per maand of per kwartaal. De dienstverlening omvat managed firewall, secure web-hosting, telewerken, spam- en virusfiltering voor e-mail, en veilig en anoniem websurfen op internet.

Veilig internet klinkt zeer vanzelfsprekend. Maar in de praktijk laat dit te wensen over. Het wordt vaak gezien als complexe materie waarbij je continu achter de feiten aan blijft lopen. Motiv lost dit probleem op door deze beveiliging als een service aan te bieden. "In de afgelopen zes maanden is een groot aantal investeringen gedaan in de nieuwe dienstverlening. Zo is alle apparatuur geconsolideerd van verschillende locaties naar een van de cybercenters van KPN", aldus Vincent Kalkhoven, technisch directeur van Motiv. Tevens zijn strategische investeringen in nieuwe apparatuur en software voor spam- en virusfiltering gedaan. "ICT-managers kunnen bij Motiv veilig internet tegen een vast bedrag als een service afnemen, zonder er verder naar te hoeven omkijken", aldus Gerard de Weerd, verkoopmanager bij Motiv.

Om de dienstverlening end-to-end te kunnen realiseren, heeft Motiv een partnership afgesloten bij KPN. KPN verzorgt de cybercenterservices voor alle systemen met betrekking tot Motiv Managed Security Services, alle IP-verbindingen naar de klant en een centrale internetverbinding vanuit het cybercenter. "Met KPN als leverancier van cybercenterservices en van lijnen hebben we een partner die staat voor continuïteit en betrouwbaarheid", aldus Kalkhoven.

# # #

Over Motiv
Motiv is sinds 1998 actief als sparringpartner, systems integrator en probleemoplosser voor klanten die zoeken naar innovatieve ICT-oplossingen voor de ondersteuning van hun bedrijfsprocessen. Rode draad in de activiteiten is de beveiliging van netwerken en gegevens. Of het nu gaat om het optimaal beveiligen van een netwerk of de veilige toegang tot een database, Motiv biedt de juiste oplossing op basis van de in eigen huis opgebouwde expertise in combinatie met de geavanceerde producten van toonaangevende leveranciers als Microsoft, Oracle, Check Point, Network-Intelligence, Nokia, Juniper, Symantec, Trend Micro, Finjan, RSA Security, Infoblox, Bluecoat en Websense.

Voor meer informatie

Motiv
Bastiaan Bakker
Tel.: 030 687 7007
E-mail: bastiaan.bakker@motiv.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis
Tel.: 030 656 5070
E-mail: anja@lvtpr.nl