Maxeda

Maxeda zet strategische heroriëntatie van HEMA in gang

Amsterdam - 20 maart 2007

Maxeda B.V. ("Maxeda") kondigt aan dat de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen vorige week het besluit heeft genomen tot het in gang zetten van een strategische heroriëntatie voor haar dochteronderneming HEMA B.V. ("HEMA"). Deze heroriëntatie zou kunnen leiden tot de verkoop van HEMA en houdt in dat een onderzoek wordt uitgevoerd naar de beste mogelijkheden om de toekomstige groeistrategie van HEMA te faciliteren. De strategische heroriëntatie heeft alleen betrekking op HEMA.

HEMA opereert, zowel op organisatorisch als op commercieel gebied, als een zelfstandige onderneming binnen Maxeda. HEMA is leider in haar belangrijkste markten en plukt de vruchten van de recente investeringen en de verbeterde bedrijfsvoering. HEMA heeft een sterk track record van winstgevende groei, uitstekende vooruitzichten en zeer ervaren management. Omzet en winstgevendheid hebben de afgelopen drie jaar een consistente groei laten zien. De bruto omzet is aanzienlijk gestegen tot meer dan EUR 1,3 miljard in 2006 met een jaarlijkse dubbelcijferige operationele winstgroei. In de laatste jaren heeft HEMA het beter gedaan dan de markt en heeft marktaandeel gewonnen.

Tony DeNunzio, Bestuursvoorzitter Maxeda: "Onze strategie is gericht op het ontwikkelen van elke winkelketen tot retailmarktleider en op het creëren van duurzame groei. Sinds de buy-out zijn significante investeringen gedaan om de resultaten van al onze winkelketens te verbeteren. HEMA heeft een versnelde groei van haar resultaten laten zien en sterke vooruitgang geboekt, beter dan de oorspronkelijk plannen. HEMA is klaar voor verdere groei buiten Maxeda onder leiding van het huidige sterke management. Het stelt het management van Maxeda in staat haar aandacht te richten op de winkelketens die binnen de Maxeda groep blijven."

Ronald van Zetten, CEO HEMA: "HEMA is een unieke retail marktleider met een hele sterke naamsbekendheid en reputatie in de Nederlandse markt. We hebben een sterk track record van goede resultaten en zijn goed gepositioneerd voor verdere groei. De betrokkenheid en de professionaliteit van de HEMA medewerkers zijn van het grootste belang en cruciaal in het uitvoeren van onze strategische plannen. Ik ben trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en kijk uit naar een veelbelovende toekomst voor HEMA."

Indien en wanneer daar aanleiding toe is, zullen nadere mededelingen worden gedaan.

Einde bericht