Ingezonden persbericht


PayPal bereikt mijlpaal van 1 miljoen Nederlandse rekeningen

Amsterdam, 20 maart 2007 - PayPal, toonaangevend in online betaalservices, maakte vandaag bekend dat er in Nederland 1 miljoen PayPal rekeningen zijn geregistreerd. PayPal, actief op de Nederlandse markt sinds juni 2005, introduceerde in mei 2006 een volledig Nederlandstalige site.

PayPal biedt iedereen met een e-mail adres, zowel particulieren als bedrijven, de mogelijkheid om nationaal en internationaal online betalingen te verzenden en te ontvangen.

"We zijn erg verheugd dat we in Nederland in korte tijd dit resultaat hebben bereikt", zegt Christopher Coonen, General Manager, PayPal Southern Europe en Benelux. "De Nederlandse markt vertoont een sterke groei, helemaal sinds de introductie van de Nederlandstalige versie vorig jaar. Dat blijkt ook wel uit de duizenden handelaren die PayPal accepteren in Nederland. Het succes van PayPal komt voort uit het feit dat het een eenvoudige, snelle en veilige betaalmethode is, die iedereen kan gebruiken om online transacties, zowel nationaal als internationaal, uit te voeren zonder daarvoor technologische kennis nodig te hebben."

"PayPal is een zeer veilige betaalmethode. Bestellingen die geplaatst zijn, worden via PayPal direct aan ons betaald. Hierdoor zijn wij in staat snel aan onze klanten te leveren", aldus Folkert Terpstra, eigenaar van Dekoffiethuiswinkel.nl over de inzet van betaalmethode PayPal.

George Petrov is eigenaar van online community DMXZone en legt het aanbieden van PayPal op zijn site uit: "Vooral door de internationale betaalmogelijkheden van deze online betaalservice is mijn community een succes geworden. Door het gemak van PayPal kan door één druk op de knop een artikel worden gekocht."

PayPal heeft wereldwijd 133 miljoen geregistreerde gebruikers en is beschikbaar in 103 markten. PayPal is gelokaliseerd in 15 landen buiten de US, onder andere in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Ierland, Nederland, Zwitserland, Polen en China. PayPal kan overweg met 17 munteenheden, onder andere met Euro's, Canadese dollars, Britse ponden, Amerikaanse dollars, Yens, Australische dollars, Nieuw-Zeelandse dollar, Zwitserse frank, Hongkongse dollar, Singaporese dollar, Zweedse kroon, Deense kroon, Poolse zloty, Noorse kroon, Hongaarse forint en de Tsjechische kroon.

Over PayPal
PayPal, een eBay onderneming opgericht in 1998, maakt het voor iedereen met een e-mailadres mogelijk snel, veilig en eenvoudig betalingen online te verzenden en te ontvangen. De service die PayPal aanbiedt, is gebaseerd op de bestaande financiële infrastructuur van bankrekeningen en creditcards. PayPal maakt gebruik van een uniek en uiterst geavanceerd systeem van fraudepreventie, dat garant staat voor een volkomen betrouwbare en veilige oplossing voor internationale betalingen in real-time. PayPal heeft meer dan 133 miljoen rekeningen en is beschikbaar in 103 landen in alle delen van de wereld. Meer informatie over PayPal vindt u op http://www.paypal.nl.

###

Voor persinformatie kunt u zich wenden tot:
Marleen Dorlandt
Senior Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31.(0).6.49.77.9680
E-mail: marleen.dorlandt@text100.nl