Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Automobilist botst op voorganger             |
Een 47-jarige automobilist uit Zwolle is op maandag (19/03) gewond geraakt toen hij op de Oranjelaan in botsing kwam met een automobilist uit Harderwijk (leeftijd onbekend).

De melding van het incident kwam omstreeks 16.45 uur bij de politie binnen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleken medewerkers van de ambulance de Zwollenaar al te hebben gestabiliseerd, waarna hij met nekklachten werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de Harderwijker voor de Zwollenaar op de Oranjelaan reed toen eerst genoemde moest remmen. De Zwollenaar had dit vermoedelijk te laat door en kon niet meer op tijd remmen. Voor zover bekend raakte de Harderwijker niet gewond.

|     |Ermelo - Auto's botsen                                    |
Een 43-jarige automobilist uit Ermelo is op maandag (19/03) gewond geraakt toen hij op de kruising P.C. Hooftlaan/Brederodelaan in botsing kwam met een 25-jarige automobiliste uit Almere.

Bij de politie kwam de melding van het incident rond 10.35 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw op bovengenoemde kruising geen voorrang verleende aan de automobilist, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De Ermeloër heeft zich met rugklachten onder doktersbehandeling gesteld. Voor zover bekend raakte de vrouw niet gewond.

|     |Wezep - Brandweer knipt vrouw uit auto                    |
Een 26-jarige automobiliste uit Hattemerbroek raakte op maandag (19/03) als gevolg van een botsing met een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wijhe zodanig bekneld dat zij door medewerkers van de brandweer uit haar auto moest worden geknipt.

De melding van het incident kwam omstreeks 07.35 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw in slaap was gevallen en daardoor op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer terechtkwam. Het gevolg was een bijna frontale aanrijding met de vrachtwagen, waardoor de auto van voren totaal vernield en de vrouw bekneld raakte. Zij is voor verder onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen bij de politie niet bekend. Voor zover bekend raakte de vrachtwagenchauffeur niet gewond. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

|     |Nunspeet - Woning en auto doelwit dieven                  |
Een woning aan de Kuntzestraat is maandag (20/03) het doelwit van dieven geweest. Hierbij werd tevens een auto weggenomen. Men heeft aangifte gedaan. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart. Een buurtonderzoek maakt deel uit van dit onderzoek.

De diefstal heeft tussen 01.00 uur en 05.25 uur plaatsgevonden. Door een deur te forceren, kon men de woning binnenkomen. Eenmaal binnen heeft men onder meer een laptop weten weg te nemen. Een auto die in de buurt van de woning stond geparkeerd werd ook weggenomen. Bij de politie is op dit moment niet bekend hoe men deze auto kon wegnemen.

Het gaat om een zwarte Volvo S60 D5 voorzien van kenteken 96-LD-ZL. Getuigen of mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraak dan wel diefstal in verband kan worden gebracht, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Hattem - Diefstal van bedrijfsauto                        |
Onbekenden hebben tussen zondagavond en maandagochtend (19/03) een bedrijfsauto die stond geparkeerd op een afgesloten terrein aan de Zuiderzeestraatweg weten weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen zondagavond 21.00 uur en maandagochtend 08.20 uur plaatsgevonden. Onduidelijk is nog hoe men de auto kon wegnemen. Het gaat om een witte Iveco bedrijfsauto met het kenteken VZ-PN-63 en voorzien van de groene opschriften "Groenrijk Hattem" en "Het rijke tuinleven". Mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, worden verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de bestelauto nu is, worden gevraagd om zich bij de politie te melden.

Einde berichten
---


---


---

---- --