NOVA

20-03-2007

Artsen in opstand
Een maagverkleining is vaak de laatste poging in de strijd tegen overtollige kilo's. Een zeer complexe ingreep met grote risico's. Bezorgde medici willen dat er specialistische centra komen. Zij vrezen dat er onnodig doden en gewonden gaan vallen als gewone ziekenhuizen de operaties gaan uitvoeren.

De achterkamertjes van Europa
Ruim zeven jaar werkte Derk Jan Eppink als topambtenaar voor de Europese Commissie, een wereld vol achterkamertjes en intriges, waar beslist wordt over de toekomst van bijna een half miljard Europeanen. Nu hij zijn functie neerlegt, blikt hij terug op zijn Europese tijd in het boek 'Europese mandarijnen'. Zijn conclusie: EU-ambtenaren zijn slinks en vals. Derk Jan Eppink is te gast.

Den Haag Vandaag
De VVD is verbaasd over de uitspraken van oud-minister Agnes van Ardenne (CDA). Zij vindt dat de VVD-prominenten Mark Rutte en Henk Kamp uit de Tweede Kamer moeten, omdat ze met PVV-leider Geert Wilders de loyaliteit van de PvdA-politici Nebahat Albayrak, Ahmed Aboutaleb en Khadija Arib in twijfel hebben getrokken. Uit Den Haag het laatste nieuws.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht