Ingezonden persbericht


Persbericht

Een nieuwe lente en een nieuw geluid!

De Stichting Student en Literatuur (SSL) is weer op zoek naar literair studententalent. De SSL Prijs is een van de weinige jaarlijkse schrijfwedstrijden speciaal voor studenten. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat de organisatie ervan in handen van studenten is. Zij hebben de SSL in het leven geroepen om schrijvers en dichters in de vermomming van studenten een podium te bieden.

De SSL wil daarom de studenten van Noord-Nederland oproepen hun (verknipte) hersenspinsels over het thema SCHAAR op papier te zetten, hetzij in een kort verhaal, hetzij in een gedicht. De beste tien verhalen en de beste tien gedichten worden gepubliceerd in een bundel. Daarnaast krijgen de nummers 1 uit beide categorieën ieder 100 klinkende euro's overhandigd. Aan de wedstrijd zijn enige voorwaarden verbonden, deze zijn te vinden op de onderstaande website. De deadline van de schrijfwedstrijd is op 13 mei 2007.

Naast de SSL Prijs organiseert de SSL jaarlijks ook een Literaire Avond. Op deze avond worden de winnaars van de SSL Prijs van eeuwige roem en prijzen voorzien en kunnen de zintuigen daarnaast genieten van proza, poëzie en muziek.

De SSL wil met deze twee literaire evenementen een kans bieden aan aankomend talent, zodat er over hen nagepraat wordt en zo de bal van succes wellicht gaat rollen. Poëzie en literatuur moeten immers gehoord en gelezen worden en onze ervaring is dat er onder de studenten van Noord-Nederland veel talent te vinden is.

Voor meer informatie over de SSL Prijs:
www.sslprijs.nl

Inzendingen voor de SSL Prijs:
inzendingen@sslprijs.nl