Koninklijke Begemann Groep N.V.

Persbericht

Voorlopig netto resultaat Begemann ruim 17 miljoen

Leusden, 20 maart 2007
Resultaat 2006
Het voorlopige netto resultaat van de Koninklijke Begemann Groep N.V. is 17,5 miljoen euro. Dit resultaat is voornamelijk behaald als gevolg van aanzienlijke koersresultaten op het belang in Tulip Computers N.V. Daarnaast is op de overige participaties een resultaat behaald van 0,6 miljoen euro als gevolg van gunstige uitspraken inzake de Belgische belastingzaken, daterend uit het midden van de jaren negentig. Het resultaat is nadelig beïnvloed door een tweetal procedures bij de Ondernemingskamer, waarvoor in 2006 in totaal een last is genomen van 0,7 miljoen euro. Daarvan heeft 0,5 miljoen betrekking op de in 2007 als gevolg van die procedures te verwachten kosten.
Vermogen
Het vermogen van de vennootschap is als gevolg van de winst en de kapitaalvermindering van 45,1 miljoen euro gedaald van 34,0 miljoen euro naar 6,5 miljoen euro.
Participaties
De participaties van de vennootschap bestaan ultimo 2006 uit een aantal vrijwel lege vennootschappen, die naar verwachting in de nabije toekomst worden vervreemd danwel geliquideerd. Het betreft de volgende vennootschappen: Begemann Belgium N.V.
Willebroek Vastgoed B.V.
SKBM N.V.
Setco B.V.
Kameleon Beheer I B.V.
Kameleon Beheer X N.V.
Kameleon Beheer Ridderkerk B.V.
Avefer N.V.
Machinefabriek Breda B.V.
Het belang dat Begemann in deze vennootschappen heeft is in alle gevallen, direct of indirect, 100% en bestaat al vele jaren. Ultimo 2006 is de waarde van deze vennootschappen gezamenlijk 2,1 miljoen euro (2005: 1,5 miljoen euro).

Belang Tulip
Het belang dat Begemann heeft in Tulip Computers N.V. is in 2006 als gevolg van de verkoop van aandelen en de terugbetaling van kapitaal aan de aandeelhouders gedaald naar 17.914.363 aandelen, wat ca. 5,5% vertegenwoordigt. Procedure Ondernemingskamer
Door twee aandeelhouders is in december 2006 bezwaar aangetekend bij de Ondernemingskamer in Amsterdam inzake de gang van zaken bij diverse transacties van Begemann. Op 29 maart 2007 wordt door de Ondernemingskamer te Amsterdam het verzoek tot enquête behandeld.
Als tijdelijke voorziening zijn op 28 december 2006 door de Ondernemingskamer benoemd de heer Holsboer als Commissaris en de heer Meuter als Bestuurder, met de exclusieve bevoegdheid tot aan- en verkoop van activa en tot (het onderzoeken van de mogelijkheid en wenselijkheid van) het aantasten van zekere besluiten en rechtshandelingen van Begemann. Mede gelet op het feit dat hun onderzoek nog niet is afgerond, dragen de bovengenoemde cijfers een voorlopig en onzeker karakter en worden deze niet mede onder de verantwoordelijkheid van genoemde bestuurder en commissaris openbaar gemaakt.
Beantwoording vragen van minderheidsaandeelhouders Namens een aantal minderheidsaandeelhouders is schriftelijk en op aandeelhoudersvergaderingen een groot aantal vragen over de gang van zaken bij Begemann gesteld. De beantwoording van deze vragen geschiedt heden door openbaarmaking daarvan op de website van Begemann, www.rbg-breda.com Zonodig kan op de, op verzoek van minderheidsaandeelhouders bijeengeroepen Bijzondere Algemene vergadering van Aandeelhouders op vrijdag 23 maart 2007, nader over deze beantwoording van gedachten worden gewisseld. Alle genoemde bedragen zijn voorlopig, de accountantscontrole van de jaarrekening 2006 is nog niet afgerond.
J.R. van den Berg
Bestuurder
Voor meer informatie gelieve zich te wenden tot: Dorine Regoort
Koninklijke Begemann Groep N.V.
Postbus 62
3830 AB Leusden
Tel. +31 (0) 33 434 3502 b.g.g. +31 (0) 610756781 Fax +31 (0) 33 434 3509


---- --