Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Hassira Show in Het Andere Oog (RTV-West)

DEN HAAG, 21 maart 2007 - De Hassira Show is een spraakmakende nieuwe rubriek binnen het RTV-West actualiteitenprogramma Het Andere Oog, waarin de Turkse journalist Hasan Coskun en de Marokkaanse programmamaakster en journaliste Samira el Kandoussi maatschappelijke misstanden op een humoristische manier aan de kaak stellen. Het programma bestaat uit hilarische sketches, gelardeerd met serieuze interviews.

In de eerste uitzending: Bevrijding van hypocrisie

Journaliste Samira el Kandoussi interviewt de Marokkaanse schrijfster Fadoua Bouali (Bevrijd door Allah, Naar eer en geweten) over de Marokkaanse cultuur versus de islam. Bouali: 'Marokkaanse macho's onteren de islam. Ik ben geen vuile was aan het buiten hangen. Ik ben de vuilniszakken aan het buiten zetten. Onze huizen stinken.' Fadoua vertrekt 25 maart naar Marokko om vanuit haar geboortedorp voor een jaar lang wekelijks een column te schrijven voor de Volkskrant en om te werken aan haar derde boek.

Verder hilarische beelden van de Marokkaanse Samira die verkleed als Superman vrouwonvriendelijke Marokkaanse jongens aanpakt.

In de tweede uitzending: Geloof, seks en wanhoop

De volgende gast is documentairemaakster Ingeborg Beugel over o.a. de reacties die zij kreeg tijdens en na het maken van haar succesvolle documentaire GELOOF, SEKS & WANHOOP. Deze documentaire ging over hypocrisie in 'moslimgemeenschappen' en is genomineerd voor De Tegel, een gerenommeerde prijs voor journalisten. Eerder interviewde Ingeborg Beugel Samira zelf in haar documentaire, waarin zij het oneens waren over het begrip 'liegen tegen je ouders'.

Het Andere Oog is een actualiteitenprogramma dat diversiteit als uitgangspunt heeft. Drie dagen per week levert dat nieuws, actualiteiten en verrassende items over kunst en cultuur op. Maar ook sfeerreportages en portretjes van bekende en minder bekende personen vinden een plek in Het Andere Oog. In de grote steden van Nederland is de bevolkingssamenstelling heel divers. Met een programma als Het Andere Oog, een samenwerking met Multiculturele Televisie Nederland (MTNL), laat onze omroep zien dat diversiteit een inspiratie- en informatiebron is die aansluit op de realiteit van vandaag. En die van morgen. De redactieleden van Het Andere Oog zijn geworteld in verschillende cultuurgroepen. Het is letterlijk en figuurlijk een bont gezelschap, voor wie de onderwerpen van het programma geen 'ver-van-mijn-bedshow' zijn. Dat levert kleurrijke televisie op!

Uitzendtijden

Het Andere Oog wordt uitgezonden op:

Dinsdag om 16.28, 20.00 en 22.15 uur. Herhaling woensdag om 12.15 uur.

Woensdag om 16.28, 20.00 en 22.15 uur. Herhaling donderdag om 12.15 uur. Donderdag om 16.28, 20.00 en 22.15. Herhaling vrijdag om 12.15 uur.Ingezonden persbericht