Dik Nederland wil dik model


HAARLEM, 20070320 -- Dikke vrouwen zien het liefst een model dat zelf ook dikker is. Dit blijkt vandaag uit een onderzoek onder 750 afslankers op afslanksite Valtaf.nl.

Naar aanleiding van de recente berichten over te dunne modellen deed diëtiste Kim Vermeulen onderzoek onder de afslankers op deze website. Hieruit kwam naar voren dat vrouwen met een maatje meer het liefst een model zien met ongeveer dezelfde kledingmaat. Slechts 4% is gecharmeerd van een model met maat 32.

`Het is logisch dat deze te dunne modellen niet gewaardeerd worden. Vrouwen met overgewicht zien liever de kleding gepresenteerd waar zij zelf ook in passen. Een lapje stof om een uitgemergeld model is nu eenmaal geen realistisch voorbeeld voor hen,' aldus Kim Vermeulen. Overigens denkt 67% van de deelnemers dat de modewereld de oorzaak is van een groeiend aantal vrouwen met ontevredenheid over hun gewicht. Ook denken zij dat de modeontwerpers verantwoordelijk zijn voor een gezond gewicht bij de modellen.

Over Valtaf.nl
Valtaf.nl is een zeer goed bezochte virtuele gemeenschap gericht op mensen die proberen af te vallen en een gezonde levensstijl willen aanleren. Op deze website kunnen mensen dagelijks hun gewicht invoeren en hun eetpatroon bijhouden. De website biedt met behulp van eet- en beweegdagboeken, clubs, chatboxen, discussiefora en dagboeken de deelnemers vele mogelijkheden om elkaar te steunen in de strijd tegen de kilo's. Deelnemers met een Special Care abonnement krijgen daarnaast professionele begeleiding van een voedingsdeskundige en diëtiste.

Over Sofit Wellness
Sofit Wellness helpt mensen om gezond te leven. Met een online afslankservice, activiteiten en met publicaties over gezondheid leert Sofit Wellness mensen op een verantwoorde en verstandige manier een gezonde leefwijze aan.



Noot voor redacties:



Valtaf.nl