MYRA trekt in spannende derby aan het langste eind

AMSTELVEEN, 20070320 -- De lokale derby tussen de eerste herenteams van Hockeyvereniging MYRA en MHC Amstelveen in de eerste klasse eindigde zondag in een verdiende 5-3 zege voor het thuis spelende MYRA.

Voor Amstelveen was de wedstrijd belangrijk om kampioenskansen te kunnen behouden. Voor MYRA was het van belang om aansluiting met de top te houden. Daarnaast is MYRA - Amstelveen natuurlijk altijd al een wedstrijd op zich. Onder een goede publieke belangstelling startte MYRA onder leiding van coach Han Kolleman furieus en cre?erde enkele zeer goede kansen. Het duurde uiteindelijk nog 20 minuten voordat MYRA voor de 1-0 zorgde door een mooie combinatie tussen Jorg Brunner, Stephan Kolleman en Ward Estoppey, waarbij laatstgenoemde de 1-0 wist te scoren. Amstelveen antwoordde snel en knap via een mooi genomen strafcorner. De rust werd ingegaan met een 1-1 stand.

Onder aanmoediging van de vele fans ging Myra in de tweede helft op zoek naar het volgende doelpunt. Strafcornerspecialist en aanvoerder Hein Stoops liet met twee puike strafcorners 2-1 en 3-1 aantekenen. Amstelveen ging steeds meer druk uitoefenen op de verdediging van MYRA, maar weer via een strafcornervariant kon Ward Estoppey met zijn tweede goal voor de 4-1 zorgen. Vervolgens brak er een onrustige periode voor MYRA aan. Een keepersblunder en een gele kaart aan MYRA zijde zorgde voor de nodige onrust. Amstelveen kon nog terugkomen naar 4-3. Gelukkig kon MYRA via Stephan Kolleman de wedstrijd 10 minuten voor tijd definitief op slot gooien en zorgde daarmee voor de eindstand: 5-3.

Al met al een zeer sportieve wedstrijd die terecht door MYRA werd gewonnen. Na de wedstrijd brak het vermaarde MYRA Theedansant los en ging tot in de kleine uurtjes door.