Gemeente Maastricht

Vier chefkoks koken voor colleges en raadsleden uit Euregio

Vier chefkoks komen dinsdag 20 maart 2007 naar de Hoge Hotelschool Maastricht om daar onder het thema 'de Euregio is de gedekte tafel van Europa' geheel belangeloos samen met studenten een diner te verzorgen voor burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden uit Aken, Luik, Hasselt en Maastricht en studenten en medewerkers van de hotelschool. De Hoge Hotelschool kan op deze wijze aan 180 bijzondere genodigden laten zien wat ze in hun mars hebben. College- en raadsleden hebben op die avond de kans om met elkaar grensoverstijgende kwesties te bespreken. Het is voor het eerst dat ze op een dergelijke informele wijze bij elkaar komen. Het diner is de openingsactiviteit van de Limburgweek, die de hotelschool van 20 tot en met 23 maart 2007 organiseert. Het idee om het diner op deze manier in te vullen komt van de Hoge Hotelschool Maastricht en de gemeente Maastricht.

Rob Bokje van Auberge de Grote Waaij te Well, Jan Cremers van Hotel Maashotel, Cuisine de la Meuse te Broekhuizen, René Brienen van Brienen aan de Maas te Well en Harold Kok van Hostellerie De Hamert te Wellerlooi zijn de chefkoks die op 20 maart 2007 de scepter zwaaien in de keuken van de Maastrichtse hotelschool.

Het initiatief voor de Limburgweek is genomen om culinaire producten en bedrijven onder de aandacht te brengen. De koks serveren onder andere typische Limburgse streekgerechten waarin producten uit de Euregio zijn verwerkt. Op 21, 22 en 23 maart 2007 bereiden de studenten met hun begeleiders van de Hoge Hotelschool Maastricht de recepten van de vier chefkoks. Op deze dagen serveren de studenten voor medewerkers, studenten en relaties van de Hogeschool Zuyd, Hoge Hotelschool Maastricht is één van de faculteiten van de Hogeschool Zuyd, het "Limburgse" diner zoals de koks dat hadden samengesteld.

Tijdens de openingsavond op 20 maart 2007 zal de "Best Alumni Performance Award Hoge Hotelschool Maastricht 2007" worden uitgereikt. De hotelschool reikt deze prijs jaarlijks uit aan een afgestudeerde van de Hoge Hotelschool Maastricht die zich bijzonder heeft onderscheiden in innovatie en/of kwaliteitsvol handelen in de gastvrijheidindustrie. Hiermee onderstreept de hotelschool dat zij het optreden van haar alumni blijft volgen en de "Best Performance" wil belonen. Afgelopen jaar ging de prijs naar afgestudeerde Camille Oostwegel, directeur/eigenaar van Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants. De prijs bestaat uit een kunstwerk.

© 2007 Gemeente Maastricht