Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

De Jong & van Aartrijk biedt als lid van de TimmerSelektgroep afgelakt en beglaasd in 100 procent FSC-hout

Optimale flexibiliteit ook bij een grote diversiteit aan woningtypen

Het seriematig vervaardigen van houten ramen en kozijnen heeft plaats gemaakt voor projectgericht maatwerk. Ook bij ramen- en kozijnenfabrikant De Jong & van Aartrijk. "Ieder project kent een eigen identiteit. Wij spelen daar sterk op in door het bieden van maatwerk, ook bij een grote diversiteit aan woningtypes", zegt Hans de Jong, directeur van de timmerfabrikant uit Groot Ammers: "Ondanks een ver doorgevoerde geautomatiseerde productie, zijn we in staat om in kleine en grote projecten volledig maatwerk te bieden. Of het gaat om 10 of 100 woningen, met daar binnen een groot aantal verschillende woningtypes, die flexibiliteit hebben we."

Ruim een jaar geleden verhuisde De Jong & Van Aartrijk haar bedrijfsactiviteiten vanuit het centrum van de kleine gemeenschap van het Zuid Hollandse Streefkerk naar het industrieterrein Gelkenes in Groot Ammers. Daarmee werd de omvang van de productiehallen bijna verdubbeld van 2.350 m2 naar 4.150 m2. "In de bouwfase heb ik vaak gedacht, hoe moeten we dit pand vol krijgen. Maar nu is het al weer bijna te klein." Dat komt mede omdat in hetzelfde pand ook het bedrijf MEKA is gevestigd. MEKA produceert prefab meterkasten volledig opmaat en kleur.

Sterke groei
Ook de productie van De Jong & van Aartrijk groeide de laatste jaren. Enerzijds vanwege de aantrekkende economie en de daarmee gepaard gaande grotere orderportefeuille, maar ook vanwege de keuze voor de KVT-detaillering en een zo kort mogelijke doorlooptijd. De fabriek in Streefkerk uit 1926 was weliswaar enkele malen uitgebreid, maar niet meer berekend op een dergelijke productiecapaciteit. "Hier beschikken we over een veel efficiënter productieproces. En ondanks dat dit proces grotendeel is geautomatiseerd, zijn we nog steeds zo flexibel om ook de ramen en kozijnen volledig opmaat te verzorgen van één woning", aldus De Jong (55), die het bedrijf aanvankelijk leidde, samen met zijn neef en daarmee de derde generatie De Jong vormt binnen het bedrijf.

Kwaliteit en logistiek
"Wij staan garant voor een hoogwaardig kwaliteitsproduct. Maar ook een betrouwbare logistiek. Planning en leveringsbetrouwbaarheid spelen een belangrijke rol in het hedendaagse bouwproces, waar bouwtijden steeds korter worden en het alsmaar sneller moet. De aannemer dient er op te kunnen vertrouwen, dat hij op de afgesproken tijd en dag op ons kan rekenen. In dat proces hebben we een enorme sprong genaakt, Daarnaast nemen wij steeds meer taken van de aannemer over. Onze taak is hem te 'ontzorgen'. Daarbij profiteren we van de kennis en knowhow van de TimmerSelektgroep, een groep van negen hooggekwalificeerde timmerbedrijven die zeer nauw samenwerken. Door de handen in één te slaan, kunnen wij als groep al een aantal jaren de kozijnen beglaasd en afgelakt leveren, volgens het huidige Concept III. Sinds we over zijn gegaan op watergedragen verven zijn vooral de draaibare delen in een raam extra gevoelig voor uitzetting. Wanneer je een kozijn verkoopt volgens Concept I, weet je dat op de bouw nog tweemaal de schilder langs moet komen. Maar door het proces te verplaatsen naar de fabriek en daar het kozijn af te lakken, is de opdrachtgever verzekerd dat overal de gewenste verfdikte van 120 of 140 micron is aangebracht, ook in de sponning. De kwaliteit gaat dus omhoog, de kosten worden lager en er is minder onderhoud nodig. Hij hoeft niet meer bang te zijn voor klachten. En je hoeft geen groot boekhoudkundig wonder te zijn om uit te rekenen, dat dit goedkoper is dan schilderen op de bouw", aldus De Jong.

TimmerSelektgroep
"Wij nemen de opdrachtgever of aannemer, indien gewenst, het volledige proces inclusief montage, en dus ook het risico uit handen. Disciplines die we zelf niet in huis hebben, zoals het afmonteren van de kozijnen, daarvoor maken we gebruik van de kennis binnen de groep. De aannemer krijgt een betere kwaliteit, minder faalkosten en lagere onderhoudskosten. Daarmee behaalt de opdrachtgever een kwaliteitsvoordeel maar ook een financieel voordeel. Verder kunnen wij als TimmerSelekgroep een product altijd 100 procent in FSC leveren. Ondanks dat er steeds weer geklaagd wordt over een te kort aan FSC-hout, zegge n wij: wanneer je moet het optimaal gebruikt, dan is er wel degelijk voldoende. Maar het allergrootste voordeel van de TimmerSelektgroep, is dat we beschikken over een aantal zeer innovatieve producenten binnen de groep, die ten opzichte van anderen, zorgen voor een aantal zeer uitspringende concepten, waar we de markt absoluut warm mee krijgen."

Concept 4
Waar de NBvT gaat tot Concept 3 zijn een aantal van deze fabrikanten al bezig met Concept 4, waarbij de opdrachtgever ook de garantie krijgt voor het onderhoud voor een groot aantal jaren. Wij nemen het onderhoud voor 10 of 15 jaar over. Die garantie kunnen we geven, omdat we het kozijn produceren onder beter geconditioneerde omstandigheden. Het op de bouw brengen als de ruwbouw klaar is, direct in het gebouw plaatsen en voorkomen dat het al 'versleten' is voor oplevering. Wanneer een kozijn zo optimaal geconditioneerd wordt geplaatst, garanderen wij dat het de eerste tien jaar nauwelijks onderhoud nodig heeft. De opdrachtgever heeft er helemaal geen omkijken naar wij komen om de paar jaar even kijken naar de staat van onderhoud."

TimmerSelekt De Jong & van Aartrijk B.V.
Lorentzweg 1
2964 LN Groot Ammers
Tel: 0184.681.403
Fax: 0184.684.587
E-mail:
Internet: www.dejongvanaartrijk.nl



Ingezonden persbericht