Gemeente Arnhem

Burgerparticipatie: uw mening telt!

De gemeente Arnhem gaat voortaan al haar plannen waar grote belangen van burgers mee gemoeid zijn samen met de stad vormgeven. Dit heeft het college dinsdag besloten. Verantwoordelijk wethouder Willem Hoeffnagel: We willen graag meer gebruik maken van de kennis en ideeën van burgers en meer plannen samen met hen ontwikkelen. Burgers zorgen voor nieuwe invalshoeken en kunnen met verrassende oplossingen komen.

Om Arnhemmers de gelegenheid te geven ook over dit onderwerp met ideeën te komen, legt het college de nota burgerparticipatie ter inzage. U wordt opgeroepen uw mening te geven over het voorstel van de gemeente. Uitgangspunt in het voorstel is dat alle plannen waar (grote) belangen van burgers mee gemoeid zijn interactief vorm worden gegeven. Alleen als er dwingende redenen zijn om dat niet te doen, wijkt de gemeente van dit uitgangspunt af.

Bent u geïnteresseerd en wilt u uw mening geven? Het voorstel is hier te zien. We kunnen het u natuurlijk ook toesturen. Een telefoontje naar 0900-1809 (gratis) en u krijgt het voorstel thuisgestuurd. Reageren kan tot uiterlijk vrijdag 20 april. Per e-mail naar gemeente@arnhem.nl onder vermelding van Burgerparticipatie of per post naar Gemeente Arnhem. t.a.v. de Concernstaf, Postbus 9029, 6800 EL Arnhem. Alle suggesties, kritische kanttekeningen of goede tips zijn welkom. De binnengekomen reacties worden gebundeld en samen met het voorstel aan de raad aangeboden.