CD&V

Persmededeling van CD&V
20 maart 2007

BELTOON-SMS-JES EINDELIJK GEREGLEMENTEERD

Vanmiddag werd in de Kamer de Minister van Consumentenzaken ondervraagd door CD&V-Kamerlid Roel Deseyn over de problematiek van de dure ringtone sms-jes. De Minister bevestigde de toename van de omvang van het probleem en kondigde aan een Ministerieel Besluit op te stellen om een halt toe te roepen aan deze praktijken.

Een jaar geleden al diende Roel Deseyn een wetsvoorstel in om gebruikers de mogelijkheid te geven sms-jes die tegen betaling ontvangen worden, te blokkeren. Deseyn verdedigt immers al jaren de belangen van de consumenten die slachtoffer zijn van ongevraagde sms-jes, e-mails, telefoontjes, ...

De oplossing die Minister Vandenbossche voorstelde, neemt quasi volledig het voorstel van Roel Deseyn over. Zo zal er gewerkt worden met een identificatienummer. Het eerste nummer van de sms-lijn zal dan aangeven wat het kost. Een nummer dat met 5 begint zal goedkoper zijn dan een nummer dat met 6 begint. Het nummer dat met een 9 begint, zal duiden op het aangaan van een abonnement.

Roel Deseyn: "Eigenlijk is het hemeltergend dat de Minister pas nu - nadat de pers aandacht besteedde aan dit fenomeen - wil erkennen dat het probleem bestaat en toeneemt. De ethische code waar de Minister in het verleden steeds mee schermde, blijkt ontoereikend. Ik kan dan alleen maar toejuichen dat zij mijn wetsvoorstel overneemt in haar Ministerieel Besluit."

Roel Deseyn

CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be
E-mail : inform@cdenv.be