Gemeente Schiedam


Maart

Energie besparen tegen gunstige voorwaarden

12 maart 2007

De gemeente Schiedam is in regioverband gestart met de Rijnmond Wonen++ campagne. Op basis van een gratis energieadvies kunnen huiseigenaren voor een scherpe prijs bijvoorbeeld hun huis laten isoleren, een HR-ketel laten plaatsen of een zonne-energiesysteem aanschaffen. Wie dat advies besluit op te volgen vergroot zijn wooncomfort, bespaart fors op energiekosten en helpt bovendien de CO2-uitstoot in de gemeente te verlagen.

Met het Rijnmond Wonen++ concept wordt het huiseigenaren zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om energiebesparende maatregelen te nemen. Op aanvraag komt een adviseur langs, die advies geeft over welke besparingsmaatregelen interessant zijn. Bovendien geeft het advies aan wat de kosten zijn om de maatregelen uit te voeren en ziet de huiseigenaar in één oogopslag hoeveel euro jaarlijks wordt bespaard. Zodra de huiseigenaar besluit welke besparingsmaatregelen gewenst zijn, regelt Rijnmond Wonen++ dat alles uitgevoerd en geïnstalleerd wordt. Rijnmond Wonen++ is een totaalconcept waarmee de bewoners in één keer alles kunnen regelen.

De kosten voor het nemen van energiebesparende maatregelen lijken op het eerste gezicht vaak hoog. Maar of het nu gaat om zonnepanelen, vloerisolatie of optimalisatie van de centrale verwarming, het is de stelregel dat elke investering zich binnen tien jaar moet terugverdienen. In de praktijk is het echter zo dat de meeste maatregelen zichzelf al binnen vijf tot acht jaar terugverdienen. Gemiddeld wordt een besparing van 30 procent op de energierekening gerealiseerd. Indien gewenst kan de adviseur ook adviseren over de mogelijkheden om de uitvoering van de maatregelen hypothecair te financieren.

Voor belangstellenden worden vier informatieavonden georganiseerd:
* Woensdag 21 maart
Bibliotheek Noord, Bachplein 589, aanvang 19.30 uur
* Donderdag 22 maart
Bibliotheek Stadserf, Stadserf 1, aanvang 19.30 uur
* Dinsdag 27 maart
Wijkcentrum De Erker, Jan van Avennesstraat 32, aanvang 19.30 uur
* Donderdag 29 maart
Bibliotheek Stadserf, Stadserf 1, aanvang 19.30 uur.

Tijdens deze avonden kunnen belangstellenden zich laten informeren over de mogelijke maatregelen, een indicatie van de kosten en de financieringsmogelijkheden. Met het Rijnmond Wonen++ concept wordt het huiseigenaren zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om energiebesparende maatregelen te nemen. Wethouder Yorick Haan zal op de bijeenkomst van woensdag 21 maart de kick-off verzorgen.

Meer informatie over Rijnmond Wonen++ staat op
www.rijnmondplusplus.nl Er is ook een informatienummer: 0900-102 02 02 (10ct/min). Ook op op deze website vind u informatie, hier is onder andere de brochure te downloaden. Klik hiervoor op de link: energieloket.