Gemeente Breda

Boomfeestdag in Lage Vuchtpolder

Voor het zesde jaar organiseren de gemeente Breda en Staatsbosbeheer de Bredase Boomfeestweek. De nationale boomfeestdagviering wordt dit jaar gehouden op woensdag 21 maart op de Strikberg aan de Oude Baan in Breda. Wethouder A.J.G. Oomen, directeur P. van der Tweel van Staatsbosbeheer en de heer B. Branderhorst van de Landinrichtingscommissie Teteringen verrichten rond 10.30 uur de officiële handeling door het planten van een eik.

Boomfeestweek
Van maandag 19 maart tot en met vrijdag 23 maart vieren ruim 800 leerlingen van 23 scholen de Bredase Boomfeestweek. Deze staat bol van de educatieve activiteiten die te maken hebben met de natuur. De leerlingen kunnen actief aan de slag in natuurgebieden in en om de stad, die beheerd worden door de gemeente Breda en Staatsbosbeheer.

Programma
Omdat niet alle kinderen op hetzelfde moment begeleid kunnen worden is er een programma gemaakt met verschillende activiteiten. Er gaan scholen naar de Galdersehei, de Haagse Beemden of het Cadettenkamp om een handje te helpen met het beheer van deze natuurgebieden. Ze helpen bijvoorbeeld met zagen om open plekken in het bos te maken. Het bos wordt hierdoor gevarieerder. Of ze helpen met hun handen om de jonge berkengroei op de heide weg te halen. Gebeurt dit niet, dan verandert de open heide weer in bos. Andere scholen gaan bij de Molenley aan de slag om bomen te zagen. Of krijgen een struinexcursie door het Zaartpark.

Breda, 20 maart 2007

Te downloaden:

* pb73 boomfeestweek Breda bijlage.xls