Ingezonden persbericht


Vingerprintverificatie bij bezoek coffeeshop

Maastricht Music Hall omgebouwd tot coffeeshop voor productdemonstraties

Almere, 20 maart 2007 - Op woensdag 21 maart organiseert De Haan BV, leverancier van afrekensystemen, in Maastricht productdemonstraties van onder meer vingerprintverificatie, waarmee coffeeshophouders in Maastricht kunnen voldoen aan voorwaarden die door het kabinet en de gemeente Maastricht gesteld worden.

Zestien coffeeshops, aangesloten bij de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM) zijn benaderd door het College van B&W van Maastricht om op zoek te gaan naar leveranciers die systemen kunnen leveren waarmee zij aan de nieuwe voorwaarden en eisen kunnen voldoen. Coffeeshops mogen niet meer dan 5 gram per bezoeker per dag verkopen. Bezoekers moeten meerderjarig zijn en moeten zich legitimeren. Een coffeeshop mag nooit meer dan 500 gram in voorraad hebben. Verificatie middels vingerprint, gezichtsherkenning en ID-documenten biedt uitkomst bij de controle hiervan.

VOCM heeft leveranciers gezocht die deze controlesystemen kunnen leveren. De Haan BV, is geselecteerd en demonstreert verificatie-oplossingen op 21 maart, tussen 12:00 en 20:00 uur, in de Maastricht Music Hall. Gedurende de dag worden diverse oplossingen getoond: voorraadcontrole en toegang via vingerprintverificatie, het openen van Wc-deuren door middel van vingerprintverificatie, gezichtsherkenning (biometrie) en verificatie van ID-documenten op echtheid (paspoort, rijbewijs). Het college B&W van Maastricht, de korpschef van de politie Maastricht, diverse raadsleden en ruim twintig coffeeshopeigenaren zullen de demonstraties bijwonen.

De Haan BV zal vertegenwoordigd zijn met een aantal partners: Boon Edam - Onder andere leverancier van tourniquet en toegangpoorten, Oribi Verify & Prevent - Leverancier van ID-documentscanners op echtheid en WCC Smart Search & Match - Leverancier van vingerprintverificatie en gezichtsherkenning.

Over De Haan BV

De Haan BV is sinds 27 jaar actief in kassaland, Ruim 20 jaar een gerenommeerd Total Solution partner in de implementatie, installatie en levering van een uitgebreid scala van producten en diensten. Variërend van op maat gemaakte software en geavanceerde afrekensystemen tot een eenvoudige kassa. De Haan BV is actief in diverse marktsegmenten waaronder: Horeca/Retail, Coffeeshops, Musea, Zwembaden/Sauna's & Wellness, Leisure, Sport en Recreatie, Zorg en Golf. De Haan heeft haar eigen software, ontwikkeld vanuit de markt en een eigen team van software-specialisten. De oplossingen van De Haan BV kennen diverse koppelingen met andere applicaties bijv. SAP, Exact, King en zijn breed inzetbaar, flexibel en daadkrachtig. De service is 24 uurs / 7 dagen. Wij streven naar een praktijkgerichte, pragmatische en persoonlijke aanpak waarbij de samenwerking centraal staat.

-einde-