Gemeente Echt-Susteren


Viering Provinciale Boomfeestdag in Landschapspark Susteren logo boomfeestdag.JPG

Op woensdag 21 maart wordt in Landschapspark Susteren de 50e editie van Nationale Boomfeestdag gevierd. Voor Echt-Susteren is dit een heel bijzondere boomfeestdag, omdat we de provinciale viering voor onze rekening mogen nemen. Het belooft een waar plantspektakel te worden: ongeveer vijfhonderd leerlingen van tien basisscholen uit onze gemeente planten een perceel aan van ongeveer twee hectare bosplantsoen.

Vanwege het feestelijke tintje aan deze boomfeestdag zal gedeputeerde de heer Vrehen van de Provincie Limburg aanwezig zijn op het plantterrein. Samen met enkele genodigden plant hij een klimaatbosje aan ter herinnering aan de Provinciale viering van Boomfeestdag.

De leerlingen verzamelen rond 9.30 uur aan de Hoogstraat in Slek-Echt ter hoogte van huisnummer 66 (Van Buggenum Sport). Aansluitend bij het thema van de 50e Nationale Boomfeestdag, namelijk Bomen en Muziek, wandelen ze onder muzikale begeleiding in optocht naar de plantlocatie. Het planten duurt tot omstreeks 10.45 uur. Daarna vindt er nog een feestelijke afsluiting plaats. Rond 11.30 uur vertrekken de leerlingen weer met bussen vanaf de Hoogstraat. Bent u nieuwsgierig naar het verloop van deze feestelijke, muzikale boomfeestdag, dan bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.