Politie Hollands Midden

Datum: 21 maart 2007

Lisse Ongeval met paardenkrachten Op zondag 18 maart rond 11.45 uur gebeurde op de 2e Poellaan een niet alledaags ongeval. Daarbij waren twee door paarden getrokken wagens betrokken met in totaal zes op/inzittenden. Beide paard en wagens waren bezig met een puzzeltocht. De menner van één van de paard en wagens, een 70 jarige man uit Noordwijkerhout, viel van de bok toen een wagenwiel een stoeprand en lichtmast raakte. Zonder menner ging het span door waarna het paard tegen de achterkant van een wagen liep die getrokken werd door een paard gemend door een 72 jarige man uit Hillegom. Door de klap viel een 43 jarige vrouw uit Uithoorn uit de wagen van het op dat moment ongemende paard en wagen. Een 5 jarige jongetje uit Velserbroek die met zijn moeder en zusje in wagen van de Hillegommer zaten viel eveneens uit de wagen. Het span van de Noordwijkerhouter ging er daarna leeg vandoor. Op zijn rit werden nog drie lichtmasten door de wagen geraakt waarna deze afbrak en het paard er alleen vandoor ging. Omstanders wisten het loslopende paard vast te pakken en onder controle te krijgen. Zowel het jongetje als de vrouw werden naar respectievelijk het LUMC en het Spaarne Ziekenhuis in Hooddorp gebracht. Na onderzoek bleek het jongetje enkele schaafwonden en een hersenschudding te hebben. De vrouw bleek enkele gekneusde ribben te hebben opgelopen.

Voorhout Aanrijding Een 31 jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam verleende op dinsdag 20 maart rond 11.55 uur bij het afslaan op de kruising 's Gravendamseweg met de Jacoba van Beierenweg en de Leidsevaart geen voorrang aan een daar over het fietspad rijdende 65 jarige vrouw uit Noordwijkerhout en reed haar aan. De vrouw liep een hoofdwond en mogelijk een gebroken sleutelbeen op. Zij werd overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis in Leiden.

Leiden Poging tot beroving (2) Het onderzoek door de politie naar de poging tot beroving op een 15 jarige jongen uit Leiderdorp heeft tot op heden nog niet geleid tot aanhouding van de daders. De politie sprak met het slachtoffer en een meisje dat vanaf de Bosrode getuige was van het incident. Uit die gesprekken is naar voren gekomen dat er op een bankje aan het Kaaienpad een ongeveer 17 jarig meisje zat die mogelijk belangrijke informatie voor het onderzoek heeft. De daders zijn namelijk langs dit meisje gelopen. De politie vraagt of zij contact kan opnemen met de recherche van de politie Leiden via 0900-8844. Ook andere informatie over dit incident kan op dit nummer doorgebeld worden.

Het incident gebeurde op maandag 19 maart rond 13.45 uur op het fietspad aan het Kraaienpad De Leiderdorper werd tijdens het fietsen aangesproken door de drie daders die daar liepen. Vervolgens werd hij beetgepakt en zijn zakken doorzocht. Ze stopten er mee toen een meisje nabij de Bosrode en getuige van het incident naar ze riep. Daarna liepen ze weg. Er werd niets gestolen. Wel liep de fiets van de jongen schade op.

Bodegraven Aanrijding In een bocht van de Meije kwamen dinsdagmiddag 20 maart rond 15.00 uur twee auto's met elkaar in botsing. Een 46 jarige bestuurder uit Eindhoven remde af maar gleed op het licht besneeuwde wegdek door en botste op zijn tegenligger, een auto die bestuurd werd door een 54 jarige man uit Bodegraven. Een 41 jarige vrouw uit Eindhoven klaagde over nek en rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

------------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --