BedrijfsautoRAI

Dynamisch duo van MAN: de nieuwe TGS en TGX

(3/21/2007)
Met de TGX en TGS introduceert MAN Nutzfahrzeuge tijdens de BedrijfsautoRAI in oktober van dit jaar twee compleet nieuwe trucks als opvolger van de succesvolle TGA. Daarmee optimaliseert MAN zijn productportfolio in de klasse van zware trucks en realiseert de Duitse fabrikant een oplossing voor elk transportvraagstuk van vervoerders. Het is niet alleen een vooruitstrevend uiterlijk waarmee de nieuwe MAN TGX en TGS zich van hun voorganger onderscheiden. Ook het interieur onderging een ingrijpende metamorfose, waarbij zowel de ergonomie als de uitstraling een nieuwe standaard zet. Het nieuwe interieurdesign is gebaseerd op de resultaten die werden verkregen uit een intensief onderzoek onder chauffeurs. Maar ook de dynamische trucksimulator van MAN en de Technische Universiteit van München hebben een belangrijke rol gespeeld. De innovatieve kracht en klantgerichte oplossingen komen ook tot uitdrukking in de ontwikkeling van de tweede Trucknology(TM) Generation, waarmee MAN opnieuw een vooraanstaande positie inneemt op het gebied van betrouwbaarheid, brandstofverbruik en veiligheid. De MAN TGX en TGS zijn het resultaat van een innovatieve doorontwikkeling van de succesvolle TGA, die sinds zijn introductie rond de eeuwwisseling voortdurend is verbeterd. Een bewijs van het succes van de MAN TGA is het feit dat er inmiddels 230.000 exemplaren werden geproduceerd.

De klant centraal: Positionering voor de TGX en TGS Met de introductie van twee nieuwe truckseries vernieuwt MAN zijn productlijn in de klasse van zware trucks ingrijpend. Op basis van verschillende wensen van klanten en uiteenlopende toepassingen zijn twee verschillende series ontwikkeld voor deze klasse en beschikken de TGX en TGS dus ieder over een aantal specifieke, eigen kenmerken.

De MAN TGX is vooral bedoeld voor het internationale lange afstandsvervoer. Voor elke toepassing en elke wens ten aanzien van comfort en leefruimte heeft de TGX de juiste cabine â XL, XLX en XXL. Dankzij de sterk verbeterde indeling heeft de chauffeur hier maximale bewegingsvrijheid. Door de hoogwaardige materialen en stijlvolle details ligt het comfort in het interieur van de nieuwe TGX op het niveau van een personenauto.

De MAN TGS is bestemd voor zwaar, nationaal en internationaal distributie vervoer. Met drie cabinevarianten â M, L en LX â onderscheidt de TGS zich met compacte afmetingen waarmee maximale carrosserielengtes toepasbaar zijn en optimaal kan worden gemanoeuvreerd. Het praktisch vormgegeven interieur maakt de nieuwe TGS tot de ideale werkplek voor elke chauffeur.