Gemeente Barneveld


Muziekcentrum Barneveld gaat 'Schaffelaartheater' heten

Afbeelding bij bericht

Het nieuwe Muziekcentrum Barneveld luistert straks naar de naam 'Schaffelaartheater'. In de afgelopen periode hebben in totaal 1936 mensen via de internetsite of een briefkaart een stem uitgebracht op één van de beide voorgestelde namen: 'Schaffelaartheater' of 'De Culturei'.

Voor de naam 'Schaffelaartheater' stemden 1168 mensen, op 'De Culturei' werden 768 stemmen uitgebracht. Daarmee is 'Schaffelaartheater' de winnaar van deze verkiezing geworden.

In de afgelopen periode heeft de gemeente Barneveld inwoners gevraagd om een naam voor het Muziekcentrum Barneveld te verzinnen. In totaal werden 118 namen ingeleverd. Een jury, bestaande uit de burgemeester, de voorzitter van de Harmonie, de hoofdredacteur van de Barneveldse Krant en de directeur van de Woningstichting Barneveld, heeft zich over de namen gebogen en besloot om twee namen in stemming te brengen. Ruim negentienhonderd mensen hebben van de internetsite gebruik gemaakt om hun voorkeur door te geven. Daarnaast is nog een aantal voorkeuren per post ontvangen.

In totaal negentien personen hebben de naam 'Schaffelaartheater' ingeleverd. De jury zal uit deze negentien personen één winnaar of winnares trekken, die een jaarabonnement voor het Schaffelaartheater ontvangt.

Barneveld, 20 maart 2007
Nummer 07-028
Mutatiedatum 21/03/2007
Meer lezen Muziekcentrum