Politie Groningen

Woensdag 21 maart 2007

Provincie Groningen, 21-03-2007

Groningen: beroving in woning

Een onbekende man is dinsdagochtend omstreeks half 10 een woning aan de Stuurhut in Groningen binnen gedrongen. De man had bij de woning aangebeld en stormde naar binnen, nadat de deur door de bewoonster was geopend. De bewoonster moest enkele klappen incasseren. De onbekende man doorzocht de woning op waardevolle spullen. Hij ging er uiteindelijk met een geldbedrag en een aantal sierraden vandoor.

Volgens de bewoonster gaat het om een man van ongeveer 35 jaar met een licht getinte huid. De man heeft een gezet postuur en is ongeveer 1.90 m. lang. De politie stelt een onderzoek in.

Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachte kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietser gewond

Een 69-jarige fietser uit Groningen is dinsdagmiddag gewond geraakt. De man fietste over de Magnusstraat, toen er plotseling een 4-jarig meisje met haar fietsje tussen de geparkeerde autos uit schoot. De man kon het meisje niet meer ontwijken en kwam ten val. Hij kwam met zijn hoofd op de straat. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje kwam met de schrik vrij.

Groningen: verblind door laagstaande zon

Een 19-jarige fietser uit Haren is dinsdagmiddag gewond geraakt. De fietser werd over het hoofd gezien door een 77-jarige automobilist uit Haren die over de Molenweg reed. De automobilist verleende geen voorrang aan de van rechts komende fietser. De 77-jarige verklaarde dat hij werd verblind door de laagstaande zon. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: twee jonge vrouwen aangehouden

De politie heeft dinsdagavond twee jonge vrouwen uit Groningen aangehouden. De dames, 17 en 18 jaar, hadden op de Floresstraat een 19-jarige vrouw bedreigd met een mes. Vervolgens gingen ze er in een auto vandoor. De politie trof de auto aan in de Molukkenstraat. Bij controle werd in de auto een mes en een busje pepperspray aangetroffen. Het tweetal bleek eerder die middag ook al bedreigingen in de richting van de 19-jarige te hebben geuit. Zij hadden toe de telefoon van de 19-jarige afgenomen. Ook deze werd in de auto aangetroffen. De aanleiding voor de onenigheid zou liggen in de relatiesfeer. De twee jonge dames zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: diefstal verkeersbord

Een 18-jarige Stadjer is dinsdagnacht aangehouden voor het wegnemen van een verkeersbord. Getuigen hadden gezien dat de man in de Hovenstraat een verkeersbord probeerde mee te nemen. Toen de politie kwam, stond er nog een lege paal. De man werd vervolgens in de Barestraat met het verkeersbord onder zijn arm aangetroffen. Hij stond gebogen over een fiets. De man is aangehouden voor diefstal van een verkeersbord en poging diefstal van een fiets. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: rijden zonder rijbewijs

Een man uit Groningen (leeftijd onbekend) is dinsdagnacht aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De man reed over de Haddingestraat in Groningen. Bij controle bleek zijn auto niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. De automobilist kon geen rijbewijs tonen. De man had ook geen ander identificatiebewijs en heeft vermoedelijk een valse naam opgegeven. Hierop is hij ter vaststelling van zijn identiteit aangehouden en ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden op het Damsterdiep en de Korreweg in Groningen. Hierbij zijn in totaal 76 bekeuringen uitgeschreven. Het overgrote deel (59 stuks) werd uitgereikt aan fietsers zonder verlichting. Overige bekeuringen: geen gordel (6x), fout parkeren (2x), onjuiste bevestiging hulpkoppeling (2x), negeren rood licht (2x), geen APK, mobiel bellen, geen identiteitsbewijs, alcohol drinken op straat, geen rijbewijs.

Delfzijl: poging inbraak leidt tot oprollen hennepkwekerij

De politie heeft maandagnacht in een woning aan het Kraaienbos een hennepkwekerij opgerold. De politie reageerde op een melding dat een voordeurruit van de woning was vernield. Bij nader onderzoek in de woning trof de politie niemand meer aan. Wel ontdekten de agenten in twee slaapkamers twee hennepplantages met 119 en 167 plantjes aan. De hennepstekjes met toebehoren werden opgeruimd en vernietigd. De politie sluit niet uit dat men geprobeerd heeft om in de woning in te breken. De volgende middag meldde de huurder van de woning, een 56-jarige man, zich op het politiebureau. Hij had volgens eigen zeggen de kwekerij opgericht, omdat hij schulden had. De Delfzijlster mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man gewond na voet onder aanhangwagen

Een 34-jarige man uit Delfzijl is dinsdagmiddag op het Kraaienbos gewond geraakt bij een ongeval. De Delfzijlster was met zijn stiefzoon bezig om een aanhangwagen leeg te maken. Hierbij kantelde deze en kwam het voertuig op zijn voet terecht. Hij raakte gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Scheemda: chauffeur knoeit met tachograaf

De politie heeft dinsdagavond op de snelweg A7 een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Libero (I) bekeurd. De vrachtwagenchauffeur liep tijdens een controle tegen de lamp. De agenten constateerden dat met het registratieblad van de tachograaf was geknoeid. De Italiaan kreeg een bekeuring, omdat hij te kort gerust had, het registratieblad voortijdig had verwijderd en voor het misbruiken van de controlemiddelen. De totale boete van 880 euro werd direct betaald. De chauffeur kreeg een rijverbod van 9 uren opgelegd.

Zuidbroek: rijden onder invloed

De politie heeft dinsdagnacht op de Burgemeester Omtaweg een 28-jarige man uit Zuidbroek aangehouden. Politieagenten zagen de man in zijn auto rijden en wilden hem controleren. Zij troffen de auto in eerste instantie zonder bestuurder aan. Na enkele minuten kwam de Zuidbroeker terug bij zijn auto. Hij verklaarde net in zijn auto te hebben gereden. Na een blaastest bleek dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de 28-jarige 1,35 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in. De verdachte bleek ook al in december 2004 onder invloed van alcohol in een auto te hebben gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 591, aantal overtredingen 102, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 2680, aantal overtredingen 257, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Kolham, Hoofdweg (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 281, aantal overtredingen 51, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.