Gemeente Coevorden

Scholen in Coevorden vieren Nationale Boomfeestdag

Bijna alle basisscholen in de gemeente Coevorden planten morgen een boom tijdens de Nationale Boomfeestdag. Het is de 50e keer dat de Nationale Boomfeestdag gevierd wordt. Door OBS De Klimop in Gees worden zelfs 19 bomen geplant. De kinderen gaan hier samen met wethouder Geert Braam aan de slag om de bomen in de wethouder H. Euvingstraat te planten. Woensdagochtend 21 maart om 10.00 uur geeft de wethouder hiervoor het startschot.

Op woensdag 21 maart viert de Stichting Nationale Boomfeestdag haar 50 jarig bestaan.
Aan natuur- en milieu-educatie (NME) op de basisscholen wordt in de gemeente Coevorden breed aandacht geschonken, doordat de meeste scholen zijn aangesloten bij het scholennetwerk NME, dat wordt begeleid door het Consulentschap NME in Assen. Reden voor 27 van de in totaal 29 basisscholen in de gemeente Coevorden om dit jaar mee te doen en een herinneringsboom te planten.

Bijzondere actie in Gees

De actie door de OBS De Klimop in Gees heeft een bijzondereaanleiding. Tijdens de hevige storm in januari jongstleden zijn daar verschillende bomen omgewaaid. Deze bomen zijn in 1993 ook geplant door leerlingen van de school tijdens de Boomfeestdag. Op initiatief van de bewoners en Plaatselijk Belang worden nu in samenwerking met de gemeente Coevorden nieuwe bomen geplant. Het is voor de schooljeugd dus de tweede keer dat ze in de straat, waaraan ook hun school staat, bomen planten.

10 miljoen bomen

De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als doel kinderen van groep 7 kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. Jaarlijks doen er aan de Boomfeestdag zo'n 400 gemeenten mee. In de 50 jaar dat het initiatief bestaat, zijn er ongeveer 10 miljoen nieuwe bomen geplant.