Museon Den Haag

Persbericht

Datum:
13 maart 2007

Inlichtingen bij:
Rob de Winter (rdwinter@museon.nl)

Tel.:
070-3381421 of 0616578515

ANP World Portraits in Museon

Tot en met 29 april 2007 is in het Museon in Den Haag de foto-expositie World Portraits te zien. World Portraits is een initiatief van ANP Photo en betreft een bijzondere collectie portretten van mensen uit de hele wereld. Een selectie van 38 grote foto's is te zien in de gelijknamige tentoonstelling. Het mooie en unieke van World Portraits is dat de geportretteerden voor het eerst op een financieel georganiseerde manier wereldwijd meedingen in de verkoopsuccessen van hun foto.

Microbanking faciliteiten
Waar ook ter wereld het model zich bevindt, deze krijgt iedere keer een vergoeding voor de publicatie van zijn of haar foto. In tweede- en derde wereldlanden krijgen de modellen hun geld via microbanking faciliteiten. De geportretteerden zijn geen professionele modellen, zij hebben ter plaatse een zogenoemd model release contract getekend. Hiermee geven ze toestemming voor het gebruik van hun foto voor alle publicatiedoeleinden.

Bestellen fotomateriaal
Een deel van de collectie van World Portraits is te bezichtigen op www.world-portraits.com. Alle foto's van World Portraits zijn tegen de gebruikelijke tarieven te bestellen of te downloaden op www.anp-photo.com.

Samenwerking
Het fotoproject wordt gesteund door Stichting DOEN. Stichting DOEN staat achter het concept van World Portraits omdat zij het portretrecht als een basisrecht van mensen beschouwt. DOEN vindt het de hoogste tijd dat dit recht ook voor mensen ontwikkelingslanden waar mogelijk zo goed mogelijk geregeld wordt. World Portraits is hierbij een belangrijke stap in de goede richting. Daarom verleende DOEN een startsubsidie aan ANP Photo om het project te kunnen uitvoeren.
Stichting DOEN werkt aan een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen. Dit doet zij met subsidies, leningen, garanties en participaties voor initiatieven op het gebied van Duurzame Ontwikkeling, Cultuur en Welzijn. De expositie World Portraits is op 5 maart 2007 geopend door HKH Prinses Máxima der Nederlanden.

ANP
Het ANP is dé nieuwsleverancier van Nederlandse dagbladen, radio en tv, internet, overheden en het bedrijfsleven. Ook is het ANP-nieuws bruikbaar voor mobiele toepassingen als SMS, MMS en WAP. Jaarlijks brengt het ANP meer dan 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto's voor mediagebruik uit.

ANP Photo
ANP Photo levert sinds 1946 een dagelijkse stroom nieuwsfoto's aan de kranten. Deze beelden zijn, samen met vele andere bronnen, op www.anp- photo.com beschikbaar voor elke professionele beeldgebruiker in binnen- en buitenland.

Museon
Onder het motto 'Speelruimte voor kennis' wil het Museon door middel van educatieve en aantrekkelijke exposities en programma's met een zo breed mogelijk publiek communiceren. Het Museon richt zich op kennisoverdracht op het gebied van de mens in natuur en cultuur en geeft op toegankelijke wijze informatie over actuele thema's en ontwikkelingen in wetenschap en samenleving.

Bezoekersinformatie
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's)

Toegangsprijzen museum:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: E 4,- / jeugd 12 t/m 18 jaar: E 6,- / volwassenen:

E 7,50 / 65+ Pashouders: E 6,-. Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.

Voorzieningen: Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Adres:
Stadhouderslaan 37
Den Haag
t. 070-3381338
e. info@museon.nl
www.museon.nl


---

______________