Gemeente Leeuwarden

Uitreiking boekje HIER Uitreiking boekje HIER

Yvonne Bleize reikt boekje uit op boomfeestdag

Bron: gemeente Leeuwarden (21-03-2007) Vijfenveertig kinderen liepen het Stadhuis binnen en waren meteen onder de indruk van het gebouw en de kamer van wethouder Yvonne Bleize. Yvonne Bleize heette de kinderen welkom en vroeg aan de leerlingen van groep 4 en 5: `weten jullie wat voor dag het vandaag is?' `Woensdag' zei de eerste, de tweede kwam met het begin van de lente, uiteindelijk kwam er toch `boomfeestdag'.

Yvonne Bleize benoemde, in gesprek met de kinderen, het belang van bomen voor ons milieu. In het kader van de klimaatverandering en alle gevolgen daarvan is door Landschapsbeheer Nederland het project `Hier' gestart. Onder `Hier' valt het deelproject Klimaatbosjes. Door heel Nederland worden, voor een periode van 100 jaar, notenbomen aangeplant. Per provincie zullen er ongeveer 50 bosjes worden geplant.

Op 17 november 2006 was de opening van het eerste klimaatbosje in Nederland, te Leeuwarden. Om daar een echt feest van te maken hebben de leerlingen van basisschool De Oldenije prachtige tekeningen gemaakt op de achterkant van grote bollen met het logo van het project `Hier'. Met die tekeningen en een prachtig lied zorgden zij ervoor dat het echt feest werd. De tekeningen zijn verwerkt tot een boekje. Yvonne Bleize overhandigde het eerste boekje aan Leffert, omdat hij de kleinste van de klas is. `Die hebben het altijd wat moeilijker' zei Yvonne Bleize.