Gemeente Apeldoorn

Verzamelpersbericht week 12

Minder schades op scholen
In vergelijking met 2005 is er in 2006 een daling geweest van zowel het aantal meldingen van glasschades als van het totale schadebedrag (15,5% resp. 21,4%). Uit cijfers van de gemeente blijkt verder dat alle meldingen van overige schades zijn gestegen; het bijbehorende schadebedrag is echter fors gedaald (2005: 1.132.112 en in 2006: 290.265). De meest voorkomende schades vloeien voort uit vandalisme, bijvoorbeeld vernielingen of een bal door de ruit. Overigens is gebleken dat bij schade door vandalisme er niet altijd aangifte wordt gedaan. De schooldirecties hebben van de gemeente en politie inmiddels een brief ontvangen waarin er op wordt aangedrongen om bij vandalisme altijd aangifte te doen.
Begin 2000 is gestart met het project terugdringen schades op en rond scholen. Zo zijn er schouwen gedaan met als doel de vandalismeschades terug te dringen. Inmiddels zijn op de scholen in Ugchelen, Zuid, De Maten en Noordoost de maatregelen uitgevoerd (PA 3800038).

Concept-ontwerp bestemmingsplan Osseveld-Woudhuis Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het concept-ontwerp bestemmingsplan Osseveld-Woudhuis. Op het voorontwerp zijn 27 reacties ingediend. Het plan is naar aanleiding van de reacties op enkele onderdelen aangepast.
Als onderdeel van de inhaalslag actualisering bestemmingsplannen is een nieuw plan voor Osseveld-Woudhuis in procedure gebracht. De nog nog geldende bestemmingsplannen voor het gebied, die zijn opgesteld om de realisatie van de woonwijken mogelijk te maken, hebben een globale opzet. Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het beheer van het gebied en is dan ook gedetailleerder van aard (PA 3799579).

Energieproject Apeldoorn genomineerd voor Nationale Energie Toekomst Trofee
Het door ambtenaren van Apeldoornse dienst Ruimtelijke Ontwikkeling bedachte rekenmodel om energiezuinige maatregelen door te berekenen in de huren (zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor huurders) behoorde tot de tien nominaties voor De Nationale Energie Toekomst Trofee (NET-Trofee). Dit energieproject is getiteld Vrij baan voor energiezuiniger huurwoningen. De NET-Trofee is de landelijke prijs van het Ministerie van VROM voor excellente projecten op het gebied van energiebewust wonen en werken. De prijs richt zich op energiebesparingsprojecten op het gebied van renovatie en nieuwbouw van woningen en gebouwen, en stedelijke vernieuwing. Begin april wordt uit de tien genomineerden drie finalisten gekozen en uiteindelijk zal op 24 april de winnaar bekend worden gemaakt.

Raad van State doet uitspraak Malkenschotenhof
De rechter heeft de bezwaren van omwonenden tegen het wonen en werken op de Malkenschotenhof ongegrond verklaard. De uitspraak betekent dat men daar kan blijven wonen. De actieve kermisexploitanten op de bedrijfsstandplaatsen kunnen nu hun attracties op hun standplaats stallen en onderhouden. Verder kunnen zij binnen de regels van het bestemmingsplan bouwplannen voorleggen voor bedrijfsgebouwen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 21-3-2007 14:37