TNT Group

Persbericht

TNT mikt op snelle groei in Brazilië - Eerste aanbieder met zowel binnenlandse als internationale expressdiensten

21 maart 2007 - São Paulo, Amsterdam, TNT gaat voor tweecijferige groei in Brazilië nu de expressmarkt in dit land een hoge vlucht neemt. TNT wordt het eerste expressbedrijf dat in Brazilië zowel binnenlandse als internationale diensten aanbiedt, aldus CEO Peter Bakker tijdens een persbriefing vandaag in São Paulo. Peter Bakker was met de Raad van Bestuur van TNT in São Paulo in het kader van een vierdaags bezoek aan het onlangs overgenomen Mercúrio en om de strategie van TNT in Zuid-Amerika te bespreken. Met de acquisitie van Mercúrio in januari jongstleden heeft TNT het marktleiderschap verkregen op de Braziliaanse binnenlandse expressmarkt, die een waarde vertegenwoordigt van 1,3 miljard en met 15% per jaar groeit.

TNT heeft in januari 2007 Mercúrio overgenomen, de marktleider op de Braziliaanse expressmarkt met een marktaandeel van 15%. In de afgelopen tien jaar is de omzet van Mercúrio met 15 tot 20% per jaar gestegen. Het netwerk van het bedrijf beschikt over verbindingen tussen 3.300 steden in het gehele land en breidt zich uit naar Chili, Argentinië en Uruguay. Mercúrio biedt tijdzekere diensten met track-and-trace functionaliteiten. Het bedrijf heeft ruim 6.000 medewerkers en beschikt over 2.000 voertuigen en 100 depots die de bestaande 33 depots en hubs van TNT in Brazilië komen aanvullen. Mercúrio boekte vorig jaar een omzet van circa 190 miljoen.

De opdrachten van de wereldwijde klanten van TNT zullen de activiteiten van Mercúrio in Brazilië sterk doen groeien, aldus Marie-Christine Lombard, Group Managing Director van de divisie Express van TNT. Omgekeerd opent Mercúrio voor ons de deur naar een zeer dynamische economie.

De overname van Mercúrio past in de strategie van TNT, die zich richt op de nummer 1 positie in opkomende markten, voegt zij toe. TNT versterkt haar positie gestaag van regio naar regio. Na China, India en Azië is Brazilië een logische vervolgstap.

Braziliaanse klanten hebben positief gereageerd op de acquisitie van Mercúrio door TNT. Zij kunnen nu tijd en geld sparen doordat zij bij één lokale aanbieder terecht kunnen voor zowel binnenlandse als internationale expressdiensten. De overname door TNT betekent voor Mercúrio een aanzienlijke uitbreiding van het dienstenaanbod, aldus Roberto Rodrigues, verantwoordelijk voor TNT in Brazilië.

TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 139.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.