Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/3)

OOSTERHOUT NB, 21 maart 2007

Politie ontdekt wietplantage in Gilze

GILZE: Tijdens een inval in een bedrijfspand aan de Burgemeester Krollaan stuitte de politie op een in werking zijn hennepkwekerij. Vijf personen die juist aan het oogsten waren zijn daarbij gearresteerd. De wietplantage bestond uit twee verschillende ruimten, waarvan in één net de gekweekte hennep werd geknipt. In totaal stonden er 441 hennepplanten. Daarnaast waren al 98 planten van de toppen ontdaan.

De politie vond verder 9 moederplanten van uitstekende kwaliteit en ruim 300 stekjes. De wietplantage werd woensdagochtend 21 maart 2007 ontdekt. In mei 2006 ontmantelde de politie al eerder een hennepkwekerij op dit adres. Recente anonieme tips waren reden om opnieuw een onderzoek op dit adres in te stellen. De vijf aanwezige personen werden gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het gaat om:
· een 46-jarige vrouw uit Kaatsheuvel
· een 72-jarige vrouw uit Kaatsheuvel
· een 42-jarige vrouw uit Kaatsheuvel
· een 55-jarige man uit Waalwijk
· een 43-jarige man uit Kaatsheuvel
Het vijftal is na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau en verhoord.

Doordat de stroom illegaal werd afgetapt was er sprake van een brandgevaarlijke situatie in het pand. Om die reden heeft Essent de elektriciteit afgesloten. In overleg met de Officier van Justitie ontmantelde de politie daarna de plantage, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd.

De politie in Midden en West Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gaat overigens niet op één anonieme tip af. De binnengekomen informatie wordt altijd eerst verder onderzocht, voordat tot een doorzoeking wordt overgegaan.

Overspannen man maakt amok

WAGENBERG: De politie arresteerde dinsdagmiddag 20 maart een 34-jarige man die in overspannen toestand geweld had gepleegd. Dinsdagochtend bewerkte hij een binnendeur van zijn woning met een hamer. Tussen 12.30 en 12.45 uur probeerde hij vervolgens zijn schoonvader met een auto omver te rijden. De schoonvader kon opzij springen en zodoende aanrijding voorkomen. Met de actie ramde de verdachte nog wel de auto van zijn vrouw en de auto van zijn schoonvader. Dit leidde tot de nodige schade. De verdachte ging er daarna vandoor. Na een korte zoekactie kon de politie hem arresteren. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. De schoonvader heeft aangifte gedaan tegen de verdachte.

Drie autos betrokken bij kettingbotsing

TERHEIJDEN: Dinsdagmiddag 20 maart ontstond rond 16.40 uur een kettingbotsing op de
A-59. Het ongeval vond plaats zuidelijke rijbaan, komende vanuit de richting Zonzeel en rijdende in de richting van Hooipolder. De voorste automobilist (53-jaar uit Kaatsheuvel) moest flink afremmen omdat er voor hem een file ontstond. De tweede automobilist kwam niet op tijd tot stilstand en botste achterop zijn voorganger. (22-jaar uit Oosterhout). Een derde automobilist lukte het wel om tijdig te stoppen. Degene die daarachter reed (nummer vier) maakte een uitwijkmanoeuvre en belandde met zijn auto tegen de vangrail. Dit betrof een 34-jarige man uit Haghorst.
Alle voertuigen konden nog rijden, dus nam de politie alle betrokkenen mee naar nabij gelegen carpoolplaats Hespelaar aan de Weststadweg. Dit was vanuit veiligheidsoogpunt een goede locatie voor de administratieve afwerking van het ongeval. Bovendien ontstond er op die manier geen extra filevorming. De politie heeft van haar bevindingen proces-verbaal opgemaakt.

Boetes bij verkeerscontroles

DONGEN / RIJEN: Dinsdagmiddag 20 maart hield de politie tussen 14.00 uur en 15.00 uur een verkeerscontrole op de Minister Goselinglaan te Dongen. De resultaten:

- 1x rijden zonder rijbewijs

- 2x overschrijding van de max. snelheid

- 1x niet handsfree bellen (boete 130,-)

Daarna werd het controlepunt verplaats naar de Mary Zeldenrustlaan in Rijen. Op die locatie werd het verkeer van 16.00 uur tot 17.00 uur gecontroleerd. Resultaten:

- 4x overschrijding van de max. snelheid

- 4x niet dragen van de autogordel (boete 75,-)

De vijf speerpunten waarop de politie extra streng toezicht houdt zijn:
Snelheidsovertredingen
Alcoholgebruik in het verkeer
Door rood licht rijden
Geen helm dragen
Geen gordel dragen.
Uit onderzoek en analyse van ongevallen blijkt namelijk dat door deze overtredingen verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen.

Agenten controleren oversteekgedrag bij spoorwegovergang

RIJEN: Woensdagochtend 21 maart zorgden drie weggebruikers voor gevaarlijke situaties door het rode knipperende verkeerslicht van de spoorwegovergang in de Stationsstraat / Julianastraat te negeren. De politie stond echter tussen 07.15 uur en 08.15 uur te controleren. De bestuurder van een personenauto en twee voetgangers gingen op de bon. De automobilist moet 130,- afrekenen. Voor de voetgangers bedraagt het boetebedrag 35,-

Auteur: Jeroen Steenmeijer