Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 21 maart

BERGEN OP ZOOM, 21 maart 2007

Politie treft auto na 25 jaar aan

DINTELOORD: Een boot van het Waterschap West Brabant meldde op dinsdag 20 maart bij de politie dat ze een autowrak aan hadden getroffen in het water aan de Zuidzeedijk. Men had de auto uit het water gehaald en op de kant gezet. Bij controle door de politie bleek het om een auto gaat die in 1983 ontvreemd is op de Molendijk in Dinteloord. De eigenaar is in kennis gesteld. De auto is getakeld.

12 verdachten aangehouden na onderzoek diefstal brommers

LEPELSTRAAT/HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM: De politie nam de afgelopen paar maanden meerdere aangiften op van brommerdiefstal in genoemde gemeenten. Enkele van die gestolen brommers werden korte tijd later teruggevonden in Lepelstraat, waar ze waren achtergelaten in een park.

Door wijkagent Frank Nolten werd twee verdachten van 13 en 15 jaar oud, wonend in Lepelstraat aangehouden, toen hij ze op heterdaad betrapte in bezit van een gestolen bromfiets.

Enkele dagen later werd in Halsteren weer een groep jongeren aangetroffen die in bezit was van een gestolen brommer. Ook hierbij zin meerdere aanhoudingen verricht.

Uit een nader onderzoek naar de diefstallen kwamen 12 minderjarige verdachten naar voren in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. De verdachten, allemaal inwoners van Halsteren en Lepelstraat, zijn gehoord. Acht bromfietsen zijn geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. De politie sluit niet uit dat de verdachten verantwoordelijk zijn voor nog meer diefstallen.

Uit het onderzoek kwamen ook diverse vernielingen en brandstichting naar voren. Het faat om o.a. het in brand steken van een auto, vernieling van een fiets en vernieling van een zomerhuisje. Ook deze feiten vonden allen plaats in Halsteren en Lepelstraat.

Een van de verdachten zit voor de diefstallen, de vernielingen en de brandstichting nog vast en is in bewaring gesteld. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

STEENBERGEN: De politie hield op dinsdag tussen 13.00 uur een 16.05 uur een snelheidscontrole op de Rondweg Oost. Van de 2282 passanten waren er 211 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.
De betreffende weg is een voorrangsweg buiten de bebouwde kom. De politie controleert hier regelmatig op snelheid, omdat snelheidsovertredingen in het verleden regelmatig leidden tot ernstige aanrijdingen. Door de regelmatige controles is het aantal aanrijdingen merkbaar gezakt.

Winkelpersoneel houdt jongen aan voor diefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Roselaar hield op dinsdagmiddag een 14-jarige jongen uit Roosendaal aan. De politie nam de jongen over en bracht hem over naar het politiebureau voor verhoor. Het weggenomen goed, ter waarde van 1,25, is geretourneerd aan de winkelier. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. Wat hij voor straf krijgt zal later in overleg met justitie worden bepaald.

Fietster gewond bij ongeval

OUDENBOSCH: Op dinsdagmiddag gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Markt en de Fenkelstraat. Een 23-jarige vrouw kwam vanaf het spoor over de Markt naar de kruising rijden. Een 24-jarige fietster zag de automobiliste vermoedelijk niet, toen zij vanuit de Fenkelstraat kwam rijden en er ontstond een aanrijding. De vrouw viel van haar fiets en raakte gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het Franciscus Ziekenhuis. Hier is ze ter observatie een nacht opgenomen. De automobiliste bleef ongedeerd. Beide voertuigen liepen schade op.

Drie mannen aangehouden voor handelen in softdrugs

ROOSENDAAL: De politie zag op dinsdagavond dat er een auto aan het Joostveld stond. De auto stond stil, maar de motor stond wel aan. De politieman had het vermoeden dat er mogelijk gedeald werd. Daarom besloot hij een nader onderzoek in te stellen. In de auto zaten een 22-jarige Belg en een 22-jarige Roosendaler. De Belg wilde via de Roosendaler aan drugs komen. Bij de aanhouding verzetten de verdachten zich. De Belg probeerde te ontkomen door in te stappen bij een gereedstaande auto, waar al een bestuurder in zat. De politie wist hen echter aan te houden. De 22-jarige Belg en de 21-jarige bestuurder zijn aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de Roosendaler in bezit was van een groot geldbedrag. Dit is in beslag genomen. De politie heeft bij controle van de verdachten en de voertuigen geen drugs aangetroffen. Tegen alledrie de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook kregen ze alledrie een gebiedsverbod voor de omgeving waar ze zijn aangetroffen. Ze zijn even na middernacht in vrijheid gesteld.

Politie bekeurt drugstoeristen voor 6400,-

ZEVENBERGSCHEN HOEK: De politie hield op dinsdagavond ter controle een auto staande aan de Rijksweg A16, nadat ze de auto met hoge snelheid zag rijden. In het voertuig waren vier mannen aanwezig. Het gaat om een 23-jarige man, een 28-jarige man, een 21-jarige man en een 25-jarige man. Alle inzittenden waren afkomstig uit Frankrijk. De politie vroeg om uitlevering van verdovende middelen en kreeg hierop een kleine hoeveelheid softdrugs. Bij verdere controle van het voertuig, waarbij ook een drugshond werd gebruikt, vond men nog 200 gram hennep. Ook werd een geldbedrag van enkele duizenden euros gevonden. Het geld en de drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor kreeg de bestuurder een bekeuring van 2500,- euro voor het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u. De andere drie inzittenden kregen een bekeuring van 100,- voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Ook kregen alle inzittenden een bekeuring van 900,- voor het uitvoeren en in bezit hebben van drugs. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld.

Kleding weggenomen bij inbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdag rond 01.45 uur melding van een inbraak in een winkel aan de Kortemeestraat. De daders vernielden een ruit en namen een hoeveelheid kleding mee. Hierna zouden ze zijn weggereden in een auto richting de Lievevrouwestraat. De politie heeft enkele getuigen gehoord en aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagochtend omstreeks 09.15 uur een 41-jarige Roosendaler aan voor vernieling en bedreiging. De man zou een 41-jarige Roosendaler, die aldaar voor zijn werk was, bedreigd hebben. Ook zou de verdachte de ruit van het busje wat de man gebruikte hebben vernield. Reden hiervoor zou zijn dat het busje in de weg stond en men er hierdoor niet langs kon. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Ook van een 25-jarige man uit Sprundel, een collega van de aangever, is aangifte opgenomen. De verdachte is in de loop van de middag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wijkagent stuurt opnieuw eiergooiers naar HALT

BERGEN OP ZOOM: Wijkagent Meino Dam kreeg in de afgelopen weken meerdere meldingen dat er eiergooiers bezig waren aan de Zwitserlandstraat en het Irissenveld. De wijkagent stelde een onderzoek in. Uit het onderzoek bleek dat een 16-jarige meisje uit Bergen op Zoom, een 18-jarige jongen uit Bergen op Zoom en een 16-jarige jongen uit Halsteren verantwoordelijk waren voor de baldadigheid. Het ging in totaal om 4 panden. De drie zijn gehoord en aangemeld bij bureau HALT. Vorige week meldde de politie ook dat de wijkagent baldadige jeugd naar bureau HALT had gestuurd.

212 bekeuring bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag een snelheidscontrole op de Burgemeester Freijterslaan. Tussen 10.20 uur en 12.20 uur controleerde men 1776 passanten. Hiervan waren er 212 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Verdachte mishandeling weer in vrijheid

BERGEN OP ZOOM: De 40-jarige man uit Bergen op Zoom, die maandag is aangehouden voor mishandeling van twee 24-jarige cafetariamedewerkers, is in vrijheid gesteld na verhoor en betaling van een schikking van 480,-. De man verklaarde dat zijn zoontje hevig overstuur was, omdat de 24-jarige man hem had geslagen. Aanleiding hiervoor was dat de 13-jarige jongen met zijn vriendjes aan het voetballen was en hiermee voor overlast zou zorgen. Ook het 13-jarige jongetje verklaart dat hij geslagen is door de man. De 40-jarige man ging verhaal halen bij het cafetaria, waarbij de 24-jarige man erg agressief reageerde. Hierbij zou het tot een handgemeen zijn gekomen, waarbij beide partijen klappen uitdeelden. De 24-jarige vrouw zou klappen hebben opgelopen toen zij trachtte de twee uit elkaar te halen. Van de mishandeling is geen aangifte gedaan. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Met de betaling van de boete, opgelegd door het OM, is de zaak afgedaan.

Koperdief aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Zuivelstraat. De man wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan een koperdiefstal die begin januari aan de Jan Dercksstraat werd gepleegd. Dezelfde avond hield de politie een 24-jarige man uit Hoogerheide aan. Uit onderzoek bleek dat ook de verdachte bij de zaak betrokken was. Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

Twee personen aan gehouden voor wapenbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdagmiddag twee bewoners van een pand in de Vlierstraat aan voor wapenbezit. In de woning werden twee vuurwapens aangetroffen. De politie kwam de wapens op het spoor door een tip. De 19-jarige man en de 38-jarige man zijn aangehouden en verhoord. De wapens zijn in beslag genomen. De 18-jarige man is in verzekering gesteld. De andere verdachte is na verhoor aan het begin van de avond in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg