Gemeente Deurne

Basisschool De Wegwijzer viert Boomfeestdag

21 maart Nationale Boomfeestdag "Bomen en Muziek"

De Nationale Boomfeestdag is dit jaar op woensdag 21 maart en wordt in Deurne gehouden op basisschool De Wegwijzer in Vlierden. De leerlingen van deze basisschool planten in totaal twintig jonge bomen.

Het programma van die dag start op basisschool De Wegwijzer. Enkele kinderen van de basisschool planten daar ook de eerste boom. Vervolgens wordt het programma voortgezet aan de Vlierdenseweg. De kinderen planten hier samen met medewerkers van de gemeente twintig bomen. Het gaat om twintig nieuwe zuileiken.
Als de jonge plantertjes goed werk afleveren, krijgen zij zo hun eigen boom voor het leven.

Over enkele weken zullen ook bewoners van de Vlierdenseweg samen met de gemeente de rest van de groenstroken langs de Vlierdenseweg inplanten. De bewoners gaan binnen dit bewonersparticipatieproject zelf ook verder het onderhoud van hun plantvak doen. Op deze manier is het mogelijk om meer exclusieve beplanting te gebruiken en zijn de bewoners meer betrokken bij hun leefomgeving.

Dit jaar is het de 50e maal dat de Nationale Boomfeestdag plaatsvindt. De Boomfeestdag is vooral een educatief evenement voor de kinderen van de deelnemende scholen in het land. Op feestelijke wijze wordt stilgestaan bij de waarde van de natuur, en bomen in het bijzonder, voor onze leefomgeving.
Dit jaar is het thema Bomen & Muziek. Voor dit jubileum heeft Stichting Nationale Boomfeestdag het kindersongfestival Kids-for-Trees georganiseerd. De Deurnese school De Ratelaar is in de persoon van Eegje Geven inmiddels doorgedrongen tot de finale van dit songfestival. De finale wordt gehouden op de Boomfeestdag in Amsterdam in aanwezigheid van koningin Beatrix.

In Deurne wordt de Boomfeestdag georganiseerd door het IVN (Instituut Voor Natuur- en milieueducatie) en de gemeente Deurne.

Lees verder: