Gemeente Tilburg

21-3-2007
Online stemmen op liedjes Tilburg Zingt
Bij het eerste lustrum van grootste zingevenement van Nederland

Met z'n allen liedjes zingen die we leuk vinden. Daar gaat het om bij het eerste lustrum van Tilburg Zingt, op 29 april op het Willemsplein in Tilburg. De organisatie van het evenement vraagt aan meezingers van binnen en buiten Tilburg wat ze de tien beste liedjes vinden. Deze worden dan tijdens de vijfde editie gezongen.

Wethouder Hans Janssen (evenementen) stelt dat het evenement flink gegroeid is de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden was het een hagelnieuw evenement voor Nederland. Nu zie je meerdere plaatsen waar de 'zingt' formule is aangeslagen. Met achtduizend bezoekers vorig jaar is het waarschijnlijk het grootste meezingevenement van Nederland. En er zit rek in, want deze editie kunnen we door een betere opstelling meer mensen op en om het Willemsplein herbergen.

Mensen die zelf een top-10 samen willen stellen met liedjes kunnen dit online doen via www.tilburgzingt.nl, of direct via de website van Hans Janssen, die het idee vorig jaar opperde om een online verkiezing te organiseren. Het adres: www.tilburg.nl/janssen.

Als favorieten er niet tussen staan mogen stemmers ook een 'wildcard'opgeven. Bij voldoende animo wordt deze in de playlist opgenomen. De uiteindelijke playlist van Tilburg Zingt bestaat uit ongeveer 45 liedjes. Met onder meer nummers uit Tilburg Zingt van de afgelopen jaren heeft de organisatie een lijst van 68 nummers samengesteld waar de top 10 uit gekozen kan worden.

De uiteindelijke playlist beslaat 45 nummers, waarvan er 2 in ieder geval vast staan: Het Tilburgs Volkslied (bij opening) en het Wilhelmus (bij sluiting). Hieraan worden nog de populaire wildcards toegevoegd, de top-10 en daarnaast de nummers die veel stemmen ontvingen.

Wat is Tilburg Zingt
De uitvoering van Tilburg Zingt is eenvoudig. Op het Willemsplein (het intieme plein voor het Paleis) staat een groot podium. Daarop staan honderd leden van Tilburgse Koren. Zij zijn de voorzangers. Ook op het podium de presentatoren. Tilburg Zingt is te vergelijken met samen zingen in een café, maar dan buiten en massaal met duizenden bezoekers.

www.tilburgzingt.nl
of www.tilburg.nl/janssen