Digitale Gemeente Houten

Aanwijzing met dwangsom voor kinderdagverblijf de lobben

woensdag 21 maart 2007 - Bron: Gemeente Houten

Bij inspecties door de GGD Midden-Nederland is gebleken dat in elk van de drie vestigingen van het Houtense kinderdagverblijf De Lobben bv overtredingen plaatsvinden van de Wet kinderopvang en de Beleidsregels kinderopvang.

In het geval van de vestiging Het Dorp (Kon. Emmaweg 47) zijn onder meer de voorwaarden waaronder de oudercommissie is samengesteld en de werkwijze van de commissie niet helder. Ook is soms onvoldoende, of onvoldoende gekwalificeerd personeel aanwezig.

Voor de vestiging Het Oude Dorp (Kon. Julianastraat 22) geldt onder meer dat het adviesrecht van de oudercommissie niet correct wordt toegepast. Ook hier is soms onvoldoende, of onvoldoende gekwalificeerd personeel aanwezig.

Voornemen tot aanwijzing
Vanwege de geconstateerde overtredingen bij Het Dorp en Het Oude Dorp hebben burgemeester en wethouders besloten het kinderdagverblijf voor elk van deze vestigingen een voornemen tot aanwijzing te sturen. Mocht over twee maanden bij de herinspectie blijken dat de overtredingen voortduren, dan volgt een aanwijzing.

Voor de vestiging De Lobben (Hoefbladhof 31-33) geldt dat het kinderdagverblijf nog steeds niet beschikt over een volledige, op schrift vastgelegde inventarisatie van veiligheids- en gezondheidsrisicos. Ook een deugdelijke ongevallenregistratie ontbreekt.

Vorig jaar al ontving de directie van het kinderdagverblijf voor dezelfde overtreding een aanwijzing. Omdat die niet tot het gewenste resultaat heeft geleid, hebben burgemeester en wethouders nu besloten een aanwijzing met dwangsom te sturen. Mocht over een week bij de herinspectie blijken dat de overtredingen niet zijn opgeheven, dan verbeurt de dwangsom. In dat geval krijgt het kinderdagverblijf een boete die kan oplopen tot maximaal 9.600.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).