Dienstenbond CNV

Nieuws

Overleg directie Wehkamp levert nauwelijks nieuwe informatie op

21 maart 2007

Kort geleden heeft CNV Dienstenbond een bijeenkomst voor de medewerkers van Wehkamp georganiseerd. Reden was de zorg over uw werkzekerheid bij Wehkamp. De opkomst bij deze bijeenkomst was groot; u heeft ons van veel informatie voorzien en veel vragen gesteld. Kort na de bijeenkomst hebben wij overleg gehad met de directie van Wehkamp. Dit overleg heeft helaas geen nieuwe informatie opgeleverd.

De bijeenkomst
a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl) De opkomst bij de medewerkersbijeenkomst in Dedemsvaart was groot. Veel medewerkers van Wehkamp zijn bezorgd over hun werkzekerheid bij Wehkamp. Zeker nu Wehkamp begonnen is met het zogenaamde collegiale doorlenen van medewerkers van DC Dedemsvaart naar andere bedrijven. U heeft tijdens de bijeenkomst aangegeven dat de communicatie rondom het door-lenen slecht was. Veel van u wisten bijvoorbeeld niet dat er een einddatum voor het doorlenen is afgesproken. Bovendien laat de uitvoering van het traject door het bedrijf Capac soms te wensen over. Vooral wat snelheid betreft.

Belangrijk gespreksonderwerp tijdens de bijeenkomst is ook uw zorg over uw werkzekerheid bij Wehkamp geweest. CNV Dienstenbond deelt die zorg met u. Collegiaal doorlenen is een prima instrument om een tijdelijke dip op te vangen. Maar dan moet deze dip wel van tijdelijke aard zijn. Zoals de situatie bij Wehkamp zich nu laat aanzien is het nog maar de vraag of deze dip een tijdelijke dip is.

Gesprek met de Directie
Afgelopen week heeft CNV Dienstenbond uw zorgen gedeeld met de directie van Wehkamp. Wehkamp heeft aangegeven dat men te kampen heeft met een grillig verloop van de binnen-komende bestellingen. Om deze reden worden soms op tijdelijke basis uitzendkrachten ingehuurd.

Belangrijke vraag, ook in het kader van werkzekerheid, was wat de plannen zijn van Wehkamp voor de toekomst. Komt er een reorganisatie aan? Zo ja, wat zijn dan de consequenties? Uw directie heeft ons niet veel wijzer gemaakt of willen maken. Wat betreft de klachten rondom Capac: deze zijn inmiddels door uw directie besproken met die van Capac. Over de toekomst wist Wehkamp verder te melden dat men wel bezig is met een aantal maatregelen op managementgebied. Bijvoorbeeld de recente samenwerking met C&A en gerichte prijsacties. Wat de verdere plannen betreft heeft Wehkamp aangegeven zich hierop nog te beraden, maar de insteek blijft het zoveel mogelijk mensen aan het werk houden.

CNV Dienstenbond vond het overleg teleurstellend. Het gaat niet goed met Wehkamp, werknemers zien dit op de werkvloer, werknemers worden doorgeleend; al met al veel onzekerheid. CNV Dienstenbond vind dat de directie u snel duidelijkheid moet verschaffen over uw toekomst!

CNV Dienstenbond blijft dit traject zeer nauwgezet volgen! Graag horen wij daarom van u klachten, opmerkingen of informatie van de werkvloer. Deze zaken kunnen wij dan direct terugkoppelen met de directie van Wehkamp.

In deze roerige tijden is CNV Dienstenbond op zoek naar leden die aanspreekpunt op de werkvloer willen zijn. Mensen van de werkvloer die samen met ons problemen willen signaleren.

Heeft u hier interesse in? Of heeft u nog andere vragen of opmerkingen? Neem contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo tel 055-577 26 40 of per e-mail (


---