Programma Elektronische Provincies


Meld u nu aan voor de kennisbijeenkomst Provincie Zuid-Holland digitaal, architectuur naar de toekomst

Deze bijeenkomst vindt plaats op 22 maart 2007 in het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.

De provincie Zuid-Holland maakt grote veranderingen door. Deze veranderingen leiden tot een moderne, elektronische provincie waarin dienstverlening een prominente plek heeft. Er is een informatiearchitectuur ontwikkeld die het leveren van elektronische producten en diensten ondersteunt. Ook is er een moderne ICT-infrastructuur aangelegd en een nieuwe portal ontsluit de producten en diensten. Een belangrijke opgave is de back-office hierop aan te laten sluiten. Het programma Digitale Route zorgt hiervoor.

Meld u nu hier aan voor deze bijeenkomst.

In de ochtend krijgt u informatie over de verschillende onderdelen van het programma Digitale Route, zowel plenair als in workshops. Aan het eind van de ochtend zal Guido Bayens van het programma Architectuur e.e.a plaatsen in de context van de Nederlandse Overheids Referentie Architectuur (NORA). De provincies hebben besloten hierop aan te sluiten door een eigen referentie architectuur te ontwikkelen.

De middag begint met een inspirerende visie van Wouter Keller op samenwerkingsvraagstukken bij de inrichting van de elektronische overheid.

Tot slot is er een forumdiscussie o.l.v. Mark Hoogenboom met als onderwerp: hoe spiegelen we de ontwikkelingen van de elektronische overheid aan de voortvarende aanpak van de Digitale Route van Zuid-Holland?

Doelgroep: deze bijeenkomst is interessant voor bestuurders, managers en medewerkers van provincies, gemeenten en andere overheden. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om kennis uit te wisselen.

Het volledige programma vindt u hier.