Wageningen Universiteit

slapeloosheid Slaap en slapeloosheid

22 mrt 2007 20:00 - 22 mrt 2007 22:00

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Studium Generale Lawickse Allee 13, Wageningen
Organisatie: Studium Generale

De een slaapt altijd als een roos, de ander vreest dat met de bedtijd weer een nacht rusteloos woelen begint. Maar wat is dat nu eigenlijk, slaap? Op welke wijze komen lichaam en geest bij elkaar in onze dromen? En wat zijn de bronnen der slapeloosheid? Zijn er mensen die zijn voorbestemd tot slapeloosheid? In hoeverre kunnen we zelf onze nachtrust beïnvloeden?

De lezing wordt gegeven door prof. dr. Ton Coenen, hoogleraar âBiologische grondslagen van informatieverwerking en gedragâ. Hij is verbonden aan het NICI (Nijmegen Institute for Cognition and Information) van de Radboud Universiteit Nijmegen

Studium Generale thema âLichaam en geestâ
âLichaam en geestâ is het los-vaste thema van een serie lezingen, die je tot de zomervakantie ongeveer maandelijks bij Studium Generale kunt bezoeken.
De ingewikkelde wisselwerking tussen lichaam en geest houdt de mensheid al eeuwen lang bezig, maar juist de laatste jaren nemen de wetenschappelijke inzichten op dit terrein snel toe. We benaderen het thema vanuit verschillende heel concrete onderwerpen. Daarbij gaan we de vraag, of die scheiding nog wel houdbaar is, natuurlijk niet uit de weg.




Zie het origineel
Site Studium Generale
Contact
Info
adri.bolt@wur.nl
» meer Contact