Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Werkconferentie Wet maatschappelijke ondersteuning 22 maart

De gemeente Utrechtse Heuvelrug staat in 2007 voor enkele belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden voor de nadere uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wij willen belangrijke onderwerpen graag aan u voorleggen en uw mening daarover vragen.

Wat verstaat u bijvoorbeeld onder:

* keuzevrijheid bij huishoudelijke hulp

* goede ondersteuning voor mantelzorgers & vrijwilligers
* uw ideale loket

Wij nodigen u daarom hartelijk uit om met ons mee te denken en uw mening te geven tijdens de interessante werkconferentie Wmo. De Conferentie wordt gehouden op donderdag 22 maart 2007 in het Cultuurhuis, gelegen aan de Kerkplein 2 in Doorn en duurt van 16.00 tot 21.00 uur.

Het programma start met Theater Kapok die de dialoog op eigen wijze op gang brengt met een theatervoorstelling, speciaal over de Wmo. Na een heerlijk buffet zijn er workshops die de belangrijkste vraagstukken behandelen.
De uitkomsten van deze werkconferentie worden meegenomen in de Wmo-kadernota die dit voorjaar zal worden vastgesteld door de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug.
Bent u huisarts, gemeenteraadslid, lid van een commissie? Zit u in het bestuur of management van een maatschappelijke organisatie, cliƫntorganisatie, in de Wmo-raad, een welzijnsorganisatie, organisatie voor mantelzorgers en vrijwilligers, sportclub, bibliotheek of woningbouwcorporatie? Schrijf u dan direct in voor deze conferentie!

Programma
16.00 uur Ontvangst met koffie/thee en indeling in de workshops 16.30 uur Welkom door wethouder Elisabeth van Oostrum 16.35 uur Uitleg over de werkconferentie
16.50 uur Theater Kapok speelt de voorstelling: De wijk van tante Leny 18.15 uur Buffet
19.00 uur Aanvang workshops
20.30 uur Einde workshops

In zes parallelle workshops worden de belangrijkste vraagstukken met u besproken. Elke workshop behandelt twee vraagstukken. Met een plenaire terugblik op de workshops en de werkconferentie wordt de conferentie afgesloten.
Vanaf 21.00 uur is er een borrel waarbij u met elkaar op informele wijze van gedachten kunt wisselen.

Aanmelden
Meldt u vandaag nog voor deze werkconferentie aan! Omdat er een grote verscheidenheid aan organisaties is uitgenodigd vragen wij u om met maximaal twee personen per organisatie te komen. U kunt zich tot en met maandag 19 maart 2007 als volgt aanmelden:
Per e-mail naar: Info@heuvelrug.nl of telefonisch bij het sectorsecretariaat van de sector Samenleving, telefoon(0343) 56 58 43. Wilt u bij het aanmelden vermelden: de namen van de deelnemers , de naam van de organisatie, het adres, uw telefoonnummer en e-mailadres. Voor vragen over de werkconferentie kunt u bellen naar mevr. Tineke van Tongeren, telefoon (0343) 56 58 43.
Samen met u gaan we er een inspirerende bijeenkomst van maken. Het is een grote uitdaging om zorg te dragen voor een goede invulling van de Wmo.

Met vriendelijke groet,
Elisabeth van Oostrum
Wethouder Wmo