Gemeente Gouda


persbericht: welkom voor nieuwe inwoners (8-3-2007)

Wie sinds 1 augustus 2006 in Gouda is komen wonen, heeft onlangs van burgemeester Wim Cornelis een uitnodiging in de bus gekregen voor een kennismakingsbijeenkomst op 22 maart aanstaande. De bijeenkomst wordt voortaan twee keer per jaar in Stadswinkel Buytenerf gehouden.

De bijeenkomst start met de burgemeester die enkele wetenswaardigheden vertelt over Gouda. Daarna krijgen de nieuwe inwoners een rondleiding door Stadswinkel Buytenerf en toelichting op de diverse publieksfuncties. Daarnaast zijn er stands met informatie over enkele grote gemeentelijke projecten, zoals Spoorzone, Huis van de Stad, Westergouwe, Cultureel en Havenkwartier en Wijkontwikkeling.

Wim Cornelis: Graag heet ik de nieuwe inwoners persoonlijk van harte welkom in onze stad. Mensen kunnen veel redenen hebben om ergens te gaan wonen en daarom vind ik het aardig om ze te vertellen wat er zo bijzonder is aan Gouda. Er is veel in ontwikkeling, Gouda is volop in beweging. Als bestuur hebben we een heleboel plannen en die willen we graag samen met de inwoners uitvoeren. Daarom ziet het college ernaar uit met deze nieuwe mensen kennis te maken. En te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nieuwe inwoners die geen uitnodiging hebben gekregen, maar wel interesse hebben in deze bijeenkomst, kunnen zich tot 16 maart aanstaande aanmelden op kennismaking@gouda.nl of bellen naar het klant contact centrum van de gemeente, telefoon 58 82 22.